···Okunma: 02 Ağustos 2025 13:37 okumadan önce belirteyim,
BOL SPOİLER DOLU BİR İNCELEMEDİR!!!!!!!!
her sayfasını şaşkınlıkla okudum, sonu beni şok etti. yine ters köşe oldum. yazacak çok şey var ama amelya elimde OKUMAM LAZIM!!!!!
maya ile birlikte ben de travma yaşadım sağ olsun kitap...
HER ŞEYDEN ÖNCE O ORMAN SAHNESİ????? MAYA'NIN GÖKYÜZÜNÜ KONTROL EDEBİLMESİ??????? ORMANA ŞİMŞEK DÜŞÜRÜP YAKMASI????? çığlık attım.
bu kitapta doruk ile maya'nın bağını daha iyi anladım. doruk'un maya için ne kadar değerli olduğunu, ölüm bile olsa da... doruk'un öldüğü sahnede ben de maya gibi bittim, ama maalesef yine kurtulamadık beyefendiden :/
maya ve kraliçe'ye intikamı olan o tokat, o sahnede de bir oh çekmedim demem içimin yağları eridi. çoktan yapması gerekiyordu ve biraz işkence etmesini istemedim değil ama maya farklı şekilde yaptı ÇOK İYİYDİ!!!
düğünde babası ve riva'yı evlendirmesi... çok akıllıcaydı. (fetih ile takıla takıla mantıklı düşünmeye başladı)
kendini kraliyetten yapması, otoriteyi yanına alması AKLIŞLIYORUM SENİ MAYA
ayaz ve dila tahtalı köyü boyladı şükür ama maalesef doruk için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ölüsü bile dert. ölmedi gitti bıktım artık kitabın içine girip fişi değil prizi kökünden benim koparasım geldi. hele o sonda doruk'un maya'nın annesiyle yaptığı konuşma... KADIN YAŞIYOR CİDDEN İNANAMADIM
fetih ve maya'nın dinamikleri de sağlam oluştu, umarım amelya'da bir ihanet görmem yoksa kafayı yerim. ne güzel tatlı tatlı flört ediyorlar HATTA SEVGİLİLER???? AAAAAAAAA AKLIMA GELİNCE ÇILDIRIYORUM neyse
o orman sahnesi bence birçok şeyi açıklıyordu. ana karakterimiz maya sürekli aklında benim içimde Maya "artık ben amelya'yım, ben artık ölümün öz kızıyım." diye dolanırken ormanda fetih maya'yı resmen küllerinden doğurdu. ona içindeki merhametin, sevginin hâlâ kaldığını söyledi. gücün her şey olmadığını gösterdi. ÇOK ÖZEL BİR SAHNEYDİ
gazel'den de bahsedeyim bir de bence silik bir karakterdi kitap üzerinde bir etkisi olmadı. amelya'yı okumadım ama orada sahneleri bol olur diye düşünüyorum, onun aksine iklim esila biraz daha baskındı ve esila'nın sahnelerini okurken çok fazla zevk aldım. hele o son sahnede... şu an iyi bile dayanıyorum amelya'ya atlamamak için. ayrıca maya ve miray'ın yüzleşmesini bir an önce okumak istiyorum!!!