·272 syf.····Okunma: 03 Ağustos 2025 21:19 Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur: "(Allah'a) Tevbe edenler, ibadet edenler, hamdedenler, (İslam uğrunda) yeryüzünde dolaşanlar, rükü edenler, secde edenler, iyiliği emredenler, kötülükten sakınanlar ve Allah'ın sınırlarını koruyanlar, (işte bu) müminleri müjdele!" (Tevbe, 112)
İbn Abbas (radıyallâhu anh) şöyle demiştir:" Kim bu dokuz şey üzere ölürse, Allah yolundadır." (Tefsiru's-Sadi) (kitabın içinden)
Öncelikle kitap gerçekten çok güzel. Yazar bizi Allah'a yaklaştıracak birçok ameli kısa kısa bölümlerde anlatmış. Bazı bölümlerde zikrin önemi bazı bölümlerde güzel ahlâkın önemini anlatmış. Birçok konuya değindiği için bölümler kısa fakat o konuyla ilgili mutlaka ayet ve sahih hadis vermeyi ihmal etmemiş kendi yorumunu pek fazla katmamaya çalışmış.. En çok alıntıyı İbn-i Kayyım'dan (rahimehullah) yapmış. Kitabı. 1/4 İbn-i Kayyım'a ait diyebiliriz. Onun dışında birçok selef büyüğünden konu bağlamında güzel sözler eklemiş.
Hakikaten şahane bir derleme olmuş. Bu kitabı okuyup -tamamı değil- bunun yarısı veya üçte birini bile hayatında uygulamaya koyan insanın, Allah'ın izni ve inayetiyle dünya ve ahiretini güzelleştireceğini, birçok hayırlar elde edeceğini düşünüyorum.
Size tavsiye ederim. Siz de gönül rahatlığıyla ne okusam diyenlere tavsiye edebilirsiniz