spoiler içeriyor :)
2025 16. kitabı
Okunma: 27 Temmuz 2025 13:22
Nora Seed adlı 35 yaşında genç bir kadının yaşadıklarını kaldıramayıp intihar etmesini ve sonrasında yaşadığı/yaşayacağı şeyleri konu alıyor. İntihardan sonra yaşam ve ölüm arasında "Araftakiler" diye adlandırdıkları herkesin farklı bir yere gittiği bir yer oluyor. Nora' nın gittiği yer ise Gece Yarısı Kütüphanesi. Gece Yarısı Kütüphanesinde ise kendisine ait pişmanlıklar kitabı bulunur. Bu kitapta yaşadığı pişmanlıkları bir de kitaptan okur. Bunun üzerine kütüphanede kendisini bekleyen yüzlerce kitap vardır. Bu kitaplarda ise geçmişte farklı tercihler yapsaydı hayatında neler olacağını gerçekmiş gibi yaşamaya başlar. Her seçtiği tercih kitabıyla bambaşka kişiler olur ve yaşar. Kimisinde bir profesyonel yüzücü, anne,bilim insanı vs. roller almaya başlar. Fakat her yaşadığı tercihle mutsuz olur ve hayal kırıklığı yaşadığı anda araftaki yere yani Gece Yarısı Kütüphanesine geri döner. Bu böyle sürüp giderken yaşama tutunur ve ölmekten kurtulur. Yaşamak istediğini farkeder ve bütün yaşadığı olumsuzlukları bir kenara bırakarak yaşama ve sevdiklerine tutunur. ... Kitabı merak içinde okudum. Sürükleyici ve merak uyandırıcı bir kitaptı. Yer yer ben de farklı tercihler yapsaydım neler olurdu diye düşündüm. Tercihler kaderimizi ne derece etkiler diye merak ediyorsanız bu kitap size göre :) Gece Yarısı Kütüphanesi
Duygu ve Düşünce
Gece Yarısı KütüphanesiMatt Haig · Domingo Yayınevi · 202598,3bin okunma