Pierre Franckh ’ın Rezonans Kanunu kitabı, kaderin belirsizliğine değil, insanın düşünce ve duygu gücüne odaklanan; yaşamımızı şekillendiren görünmez bir enerji yasasını anlatıyor. Her düşüncenin bir frekans, her hissin bir titreşim olduğunu; dolayısıyla dış dünyayla kurduğumuz ilişkinin iç dünyamızın bir yansıması olduğunu savunuyor. Kitabın temel fikri şu: Sen hangi enerjiyle titreşiyorsan, hayat sana onunla rezonansa geçen olayları getirir.
Franckh, bu felsefeyi yalnızca soyut bir spiritüel söylem olarak sunmuyor; örneklerle, alıştırmalarla ve adım adım ilerleyen bölümlerle destekliyor. Negatif düşünce kalıplarının hayatımıza nasıl zarar verdiğini, şükretmenin, pozitif niyetin ve farkındalıkla istemenin ne kadar güçlü olduğunu sade ama etkili bir dille açıklıyor. Özellikle “gerçekten istemek” ile “korkarak istemek” arasındaki farkı netleştirmesi, okuyucunun kendine ayna tutmasına neden oluyor.
Bu kitabı okurken yalnızca “nasıl daha olumlu düşünürüm” sorusunu sormuyorsunuz; aynı zamanda “ben aslında ne istiyorum, neden istiyorum ve buna gerçekten hazır mıyım?” gibi derin sorularla da yüzleşiyorsunuz.
İçeriği fazla soyut bulabilecekler için küçük bir not: Bu kitap bilimsel bir kaynak değil, ama kendi iç dünyasını anlamak, enerjisini değiştirmek ve yaşamla daha bilinçli bir bağ kurmak isteyen herkes için etkili bir başlangıç rehberi bence.
Herkese keyifli okumalar dilerim.