Hala etkisindeyim ve uzun bir süre çıkamayacağım.
2025 84. kitabı
Okunma: 04 Ağustos 2025 23:28
Duvardaki Çatlak , sıradan bir hikâye gibi başlasa da zamanla zihni (oldukça) kurcalayan, sorgulatan ve insanın iç dünyasını eşeleyen bir metne dönüşüyor. Okurken bazı diyaloglarda kendimi Fight Club ve Matrix filmindeymişim gibi hissettim; gerçeklik algım bir ileri bir geri gitti. Her sayfada başka bir katman açıldı önüme. Müthiş bir psikolojik kurgu kitabıydı. Sonunda ise tam anlamıyla ters köşe oldum. Asla aklıma gelmeyecek şeyleri okudum. Büyük şok yaşadım. Zahir ve Efsun gibi sigara üstüne sigara yaktım desem yeri. Ama şaşırdığım sadece kurgu değildi — hissettiklerim de beni afallattı. Kimi zaman rahatsız edici, kimi zaman derin bir farkındalık uyandıran bu kitap, kesinlikle hafife alınacak türden değil. Samet Düzgün, sadece duvardaki değil, içimizdeki çatlaklarla da yüzleştiriyor bizi; görmezden geldiklerimizi, bastırdıklarımızı, unuttuğumuzu sandıklarımızı tek tek gün yüzüne çıkarıyor. Her bir satır, sanki ruhun duvarında açılmış bir çatlağa ışık tutuyor ve bize o karanlıkta saklı kalan taraflarımızı gösteriyor. İyi ki okudum, şiddetle okunmasını tavsiye ediyorum. Şimdiden herkese keyifli okumalar dilerim.
Duvardaki ÇatlakSamet Düzgün · Kitap Ağacı Yayınları · 202571 okunma
2 +1'leme
2.485 Gösterim
Fikirleriniz beni daha iyi bir noktaya taşıdı. İlginiz, emeğiniz ve zamanınınız için çok teşekkür ederim. Çok nahifsiniz 🌸
︎Alceste︎
Rica ederim inanın keyifle okudum. Asıl ben teşekkür ederim size 🍀