2025 102. kitabı
Kitaba baş karakterlerden biri olan Sare’nin hastaneye yatışı ile başlıyoruz. Sare, yeme bozukluğu ile uzun yıllardır mücadele etmektedir. En sonunda aşırı kilo vermesi sebebiyle doktoru onu hastaneye yatırmaya karar verir. Bu hastanede tanıştığı kişiler ile dost olmuştur ve ortak bir kaderi yaşadıklarını fark etmişlerdir. • Bu hastanede akıl almaz olaylar yaşanmaktadır. Bazı hastaların kaybolması, doktor Sercan ve Devran’ın hastalar ile ilgili yaptığı gizli planlar bu hastanede kalmakta olan altı kişilik arkadaş grubunun dikkatini çeker ve bu sırları bulabilmek için bir plan yaparlar. Kerem, Alptuğ, Asude, Sare, Nilperi ve stajyer doktor Poyraz bu hastanenin hastaları tedavi için olmadığını bazı deneyleri yapabilmek için kullandığını fark etmişlerdir. Yıllar önce bu hastanede kaybolan çoklu kişilik bozukluğuna sahip Neslihan adlı bir hastanın bütün sırları çözeceğini düşünürler. Kerem’in babasının da bu hastanede yaşanan olaylarla ilgisi olduğu ve gizemli bir adamın da onlara yardım etmesiyle bazı şeyler gerçeğe kavuşacaktır. • Okuyucusunu merak ettiren bir kurgusu vardı. Fakat kitapta revize edilmesi gereken bazı kısımlar vardı. Öncelikle yazar, karakterlerin psikolojik tahlillerine oldukça detaylı yer vermişti. Bu kısımların biraz detaylı ve uzun olması okurken okuyucuları sıkabiliyordu. • Karakter tanıtımların kitabın başında detaylı bir şekilde yapılmaması ilerleyen sayfalarda karakterlerin kim olduğunu anlamak konusunda beni biraz zorladı. • Yazarın daha ilk kitabı olduğu için bazı eksiklikleri vardı ama kitabın yeni basımında bunların düzeltilebileceğini düşünüyorum. • Oldukça güzel bir kurgu yaklaşık 400 sayfada biraz uzatılmıştı. Sayfa sayısı biraz daha kısa olsaydı okurken sıkılma gibi bir durum yaşamazdım.
Yalnızlık FısıltısıSena Şimşek · Patara Kitap · 20253 okunma