Yazarın okuduğum ilk kitabı. Daha önceden hiç duymamıştım. Kitaplarını zaten ücretsiz dağıtıyormus . Başta ilginç geldi. Bana da yeni tanıştığım birisi hediye etti. Ahmet Hulusi.org sitesinde ücretsiz temin edilebilecegini yazmış önsözde.
Kitaba gelecek olursak öncelikle devrik cümleler ve yazarın kelimelere kendince manalar vermesi beni biraz yordu.
Öncelikle duanın tanımı , zikrin tanımı ve en büyük zikir olan Kur'andan bazı surelerin ehemmiyeti üzerine durulmuş. Daha sonrasında bazı esmaül hüsnalara mana verilmiş. Sünnette seniyyede geçen dualara örnekler var.
Yazar kendindeki açılımları " Muriyd ismi , bildiğimiz kadarıyla ilk defa olarak bize açılmış, bir 'sır'dır " tavsiye ederiz diyerek zikir ve Esma tavsiyeleri sayı adetleri vs önerilerde bulunuyor.
Farklı, felsefik bir bakış açısı mevcut.
Yazarın ayetlere kendi meali mevcut biraz klasik meallere gore değişik geliyor başta.
Yazara çok eleştiri ve reddiyeler yapılmış. Daha önceden duymamam ve eserlerini ücretsiz dağıtması da ilginç geldi açıkçası.Fıkhı yönden incelenmesi gerekir diye düşünüyorum alanında uzman kişilerden farklı incelemeler bekleriz
Dua ve ZikirAhmed Hulûsi · Müjde Yayınları · 201218 okunma