···Okunma: 06 Ağustos 2025 09:08 Kitabın yazarı depresyon nedeniyle terapi görüyor ve psikiyatristi ile görüşmelerini diyalog şeklinde kaleme almış. Kitabın kişisel gelişim kitabı olduğunu düşünmüyorum ancak depresyon açısından toplumda farkındalık yaratacak güzel bir eser. Yazar depresyon sürecinde yaşanabilecek sıkıntıları, saplantılı düşünceleri, kendini toplumdan soyutlamayı çok güzel anlatmış. Psikiyatristi ile diyaloglarına yer verilmesi profesyonel bir gözle bu bulguların nasıl değerlendirildiğini gösterme ve okuyanların “ben de böyle düşünüyorum” diyerek kendindeki depresif bulguları farketmesi açısından kıymetli. Yazarın güzellik takıntısı çok tekrar ediliyor ancak zaten yazar takıntıları nedeniyle terapi alıyor o yüzden bu beni rahatsız etmedi. Kitabın son kısmında psikiyatriste de söz verilmesini başarılı buldum. Kültürel farklılıklardan ve çeviriden dolayı bazı kısımlar sıkıcı gelebilir. Ancak genel olarak kitabın hedefi olan depresyon farkındalığı konusunda başarılı bir eser olduğunu düşünüyorum.