·96 syf.····Okunma: 05 Ağustos 2025 12:03 İlk olarak ekspresyonist anlayış nedir ona değinelim.
Başlangıçta şiir ve resimde ortaya çıkan 20.yüzyılın başlarında Kuzey Avrupa'da ortaya çıkan modernist bir harekettir.Tipik özelliği, dünyayı yalnızca öznel bir bakılş açısıyla sunmak,ruh hallerini veya fikirlerini uyandırmak için duygusal etki yaratmak amacıyla onu kökten çarpıtmaktır.
Kitap 74 sayfadan oluşmakta.Yukarıda bahsettiğim üzere hayatım boyunca böle aceyip,tuhaf bir kitap okumadım.Var olan değerleri ve sistemi yerele bir edip,yerine bambaşka bir anlayış kurma amaçı taşıyan bir akımla karşı karşıyayız.
Anladığım kadarıyla şiirsel anlatım tarzını,düz metine taşımaya calışmışlar.Bu tarzı,mutlaka seven okuyuclar vardır;ama bana hitap etmiyor.
Kitabın bana hisssetirdiklerine gelecek olursak;ilk olarak kitabı anlamış olmak lazım.74 sayfa kitaptan ne anladın diye soracak olursanız? Kocaman bir hiç.
Kitabın ılk 10 sayfasını okuduğumda beynimden vurulmuşa döndüm.Okuduğumu anlamıyorum.
Okuduğunu anlamama olayı,ilerlyen sayfalarda da devam etti ve böylece bir kitabı anlayamadan bitirdim.
Sinirlendim;öfkelendim ve hatta böyle anlayışın,böyle bir akımın gelmişine geçmisine...
Bu eser benim hayatıma ne kattı?Şuan buna verebileceğim cevap yok;ilerleyen zamanda bunun faydaları mutlaka olacaktır.İyidee anlayamadığın şeyin fayadasını nasıl görecek ve değerlendireceksin?Bunu bende bilmiyorum.
Sonuç olarak benim için ilginçlikler barındıran bir kitap oldu.Bir daha okur muyum? Eski ben olsa asla derdim.Yeni Onur ise; bir şans daha verelim diyor.