SENİ DAHA İYİ GÖREBİLMEK İÇİN ~ GINA BLAXILL
İçerik;
Fantezi & gizem
Kırmızı Başlıklı Kız masalından uyarlama
Tuhaf bir kız Red
Bitkilere ve efsunlara meraklı hizmetçi Sabine
Herkesin gözdesi yakışıklı Ellis
Ormanda yaşayan büyükanne
Vahşi ve kana susamış bir kurt
Saklı gerçekler, söylenen yalanlar
Şaşırtıcı bir son
+12 yaş üstü
383 sayfa
Selam dostlar… Bugün size peri masallarından hepimizin bildiği #kırmızıbaşlıklıkız masalının uyarlamasıyla geldim. Vahşi kurt, ormandaki kulübesinde yaşayan yaşlı büyükanne, büyükannesini ziyarete giden küçük kız… Hepimiz bu masalı vakti zamanında pek çok kez dinleyip okumuşuzdur. Büyülü ve doğa üstü olayların yer aldığı #fantezi türünde yazılmış bu masalı, yine aynı ögeleri kullanarak, farklı karakterler ve olay örgüleri ekleyerek tekrar yazmış yazar. Ben bu yeni formunu da çok sevdim.
Kırmızı pelerininden dolayı #red lakabıyla anılan Grace, kasabanın fırınında çalışan, biraz sakar, biraz beceriksiz ama çokça tuhaf bir kızdır. Fırıncının kızı Martha ve kasabanın lordunun yanında hizmetçi olarak çalışan Sabine ona sürekli zorbalık yapıyorlardır. Herkesin tehlikeli gördüğü ıssız ormana girmekten hiç korkmayan, adeta kendini evinde gibi hisseden Red insanların bu korkularına anlam veremez. Herkes ormandaki kurttan korkuyordur ama Red onu hiç görmemiştir. Değirmencinin oğlu Ellis bir gece kurdun saldırısına uğradığında tüm dengeler değişir. Kurt saldırılarına devam edip kasabaya korku salmaya başlayınca onu avlamak için bir ekip kurarlar. Fakat Red’in hem büyükannesi hem kurt için içi hiç rahat değildir. Ters giden bir şeyler vardır bu işin sonu ona dokunuyordur. Peki ama nasıl?
Hikayede alt metin olarak; hatalardan ders çıkarma, dürüstlük, dedikodunun zararı, çalışkanlık, aile bağları, vefa ve arkadaşlık yer alıyor. Sabine’ in değişimi ve hikayenin son sayfaları çok güzeldi. Ayrıca arka sayfasında çıkartma hediyesi olan bu kitabı tüm genç kitap dostlarıma tavsiye ederim Serinin ikinci kitabı #ağzımalayık ta çok yakında okunacak
Okuma listemin 1582.kitabı…
@ginablaxill @xlibris.kitap #senidahaiyigörebilmekiçin#xlibris #ginablaxill #fantasy #fantezi #masal #nihllckkitap #reklam yok