2025 19. kitabı
2002’de modellik yarışmasına girip kazanamayan Göksenin Yıldırım’ın gerçek üstü yaşam öyküsü. “Dublörün Dilemması “ ve “Ruhi mücerred”kitaplarından tanıdığım Murat menteş’in çizgi dışı kaleminden okuyoruz bu yaşam öyküsünü. Öncelikle derinliği olan ya da okuyucuyu derin derin düşünmeye zorlayan bir metin değil. Bir çırpıda okunabilecek eğlenceli bir eser. Nasıl anlatacağımdan çok emin olamadığım bir yazım tekniği kullanılmış. Sanki kafiyesi olan bir düz yazı gibi bir anlatım. Bir yandan da zamanı düz bir çizgi gibi görmediği bir olaylar arasında atlamalar olduğu için de enteresan bir biyografi diyebilirim İnanılmaz bir yaşam örtüsü yazar demiş ki “ bu romanda anlatılanlar gerçek olmasaydı onları uyduramazdım” Uluslararası çok başarılı bir model Türkiye’de pek tanınmıyor.Japonya’da çok popüler oluyor , mimar ,kaplan saldırısından kurtardığı bir kadınla evleniyor, Danimarka’da mimar olarak bulamayınca taksi şoförlüğü yapıyor …gerçek olmayacak bu kadar tuhaf geliyor değil mi?Ama gerçek. Bu ritmik ve kafiyeliymiş gibi hissettiren değişik bir okuma deneyimi idi.Eğlenceli ve yorucu olmayan birşeyler okumak isteyenlere tavsiye ederim .
FinkMurat Menteş · Alfa Yayınları · 20243,650 okunma