Bunlardan herhangi birini yaşadınız mı?
* Değer verdiğiniz herhangi birini ya da bir şeyi kaybettiyseniz * Yaşadıklarınız kimse tarafından görülmediyse * Yanlış kişileri aşk diye hayatınıza ortak ettiyseniz * Taciz ve mobbinge maruz kalmışsanız * Hemcinsleriniz tarafından ötekileştirilmişseniz * Ailevi sorunlar yaşamış ve kimsesiz hissetmişseniz * Çocukluk travmalarınız kahvenize eşlik ediyorsa * İçinizde olanı dışarıda gizlediyseniz * Acı gerçeklerden kaçıp olanı yok saymışsanız * Modern dünyaya uyum sağlamakta zorlanıyorsanız * Ekonomik kaygılar yüzünden mutsuz olduğunuz işten uzaklaşamıyorsanız * Kendinizi hayvansever olarak tanımlıyorsanız YALNIZ DEĞİLSİNİZ, BU KİTAP BİZİ ANLATIYOR.
Alıntı
2 +1'leme
51,9bin Gösterim
Fark ettiniz mi bilmiyorum ama kadın yazarlar hâlâ gerektiği kadar okunmuyor. Ne yazsalar ‘çok duygusal’, ‘çok kişisel’, ‘çok kadın işi’ denip küçümseniyor. Kitabı okudum. Güldüm, utandım, içim acıdı. Ve şunu düşündüm: Belki onun kalemi bir erkeğe ait olsaydı, şimdiden kült kitap olurdu.
Adalet Ağaoğlu, Didem Madak, Şennur Sezer, Nilgün Marmara gibi Türkiye Edebiyatının köşe taşları olmuş kadın yazarlar ve onların sıkı takipçileri varken böyle bir iddia talihsiz olmuş. Sıkı okurlar, 'hayatın gurmeliğini yapan, psikolojiyi ya da davranış bilimlerini idealist temelde ele alan' gurmeleri okumayı sevmiyordur. Bu tercih yazarın cinsiyetinden bağımsız bir tercih olarak anılmalı bence.
Kitaplarımı imzalı olarak temin etmek isterseniz mesaj atabilirsiniz🤍
Kıymetli okuyuculara serinin ikinci cildi olan "Derinlik"i de incelemelerini tavsiye ederim🤍 DerinlikDerinlik
Bu yorum görüntülenemiyor
Bu listeye göre, okunması gerekenlere de eklemek gerekiyor kitabı. Güzel gibi :)
Kadınlar hep mağdurmuş gibi gösteriliyor. Hiç mi hataları yok? Sürekli erkekleri suçlayarak bir yere varılamaz. Kitapta da aynısı yapılmış. Erkekleri Adem 1, Adem 2, Adem 3 diye dizip halay çektiriyorlar.
Önceki 5 yanıtı göster
@ayla_perez kıymetli yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Yazılarımda olabildiğince toplumsal cinsiyetin kadınlara verdiği rolleri kadınsal duyuşla anlatmaya çalışıyorum. 🌸
1 yanıtı göster
Bir kaçı dışında yaşadım hepsini. Ama önemli değil olduğum kişiden çok mutluyum ☺️
🙏🙏🙏