Ayşe Duman'ı ilk kez bu sene YouTube videolarından tanıdım. Bunalmış olduğum bir dönem dinlemeye başladım sadece bir doktor ya da kadın doğumcu değil aynı dönem dinlemeye başladığım Sinan Canan gibi zihnime ruhuma iyi gelen anksiyetemi tanımlamamı sağlamış bir insan. Kitabı elime aldığımda içimde bana faydası olacak şeyler var ki elime geldi demiştim. Yazdıklarına söylediklerine beni tedavi edecek diye bakıyorum. 10 küsur yıldır geçmeyen mide bağırsak sorunlarım ilerleyince ve hiç bir doktorun kalıcı çözümü olmayınca bunu zihnen bitirmem gerektiğini düşünmeye başladım. Basit söylemlerini hayatıma geçirmeye başladığımda ya da kendime hatırlatmaya başladığımda gerçekten daha iyi sonuçlar almaya başladım. Tüm doğum konularını kendimi tekrar doğurmak olarak algılayarak ilerliyorum. Panik atakla doğum sürecinin çok ciddi benzerlikler içerdiğini keşfettim biraz. Kişisel gelişim kitaplarına önyargıyla yaklaştığım halde bu kitaba şans vermem gerektiğini düşündüm. Kitabı bitirince Ayşe Duman'a bir kez daha hayran oldum diyebilirim. Gerçekten bu kadar eril bir dünyada saçma sapan dişil tanımları arasında gerçek bir kadın olmayı kadınlık duygusunu en iyi tarif eden insanlardan birisi herhalde. Zihinsel olarak oluşturduğumuz bir çok çıkmazı çıkar yol yapabilmeyi aslında bütün yolların çıkılabilir yollar olduğunu en yumuşak biçimde gösteriyor. Umarım ömrü uzun olur ve bu yolda bize, kendine daha çok şey katabilir.