2025 137. kitabı
Okunma: 29 Temmuz 2025 14:42
Alabora Limanları ~ K. Kübra Berk . Lise kurguları okumaktan aşırı keyif alan biri olarak Alabora Limanları’nı inanılmaz merak ediyordum. Ve Sadem ile tanışıp arkadaşlık ilişkileri, minik aksiyonlar ve aşkla karşılaşmak benim için çok keyifliydi. Sadem, Kavin ve Evla çok yakın arkadaşlardı. Her biri farklı karakterlere sahiplerdi ve onları keşfetmekten çok keyif aldım. Kavin’in bir dersten kalması onun hayatını olumsuz yönde etkileyecekken Sadem o dersten geçmiş olmasına rağmen arkadaşı için cesurca tehlikeye dalıyor. Sınav sonuçlarını çalmaya çalışırsak ne olursa üstelik bu aksiyon dolu anda tanımadığı bir çocuğun bisikletiyle dahil olsa? Hoş geldin Alabora Limanları bebek Sadem karakterinin enerjisini, arkadaşları için yaptıklarını ve üstlendiği rolü çok sevdim. Buğra Han ile beklenmedik tanışması ve devamında süregelen iletişimleriyle kitap daha da güzelleşti. Sadem ve Buğra ikilisi o kadar keyifliydi ki! Sadem’in Buğra’yı ilk benimseyip tiyatro konusunda destek almaya başladığı kısımları çok sevdim. Birbirleriyle uğraşmaları çok keyifliydi. Aldıkları bir görevle tiyatro oyunu sergilemeye çalışan bu gençlerin hazırlıkları ve Roza kolejindeki olaylarla tam bir gençlik kitabıydı. Aile baskısı, beklentiler, sınav kaygısı ve daha birçok şeyle aslında gençlere yüklenen misyonla beraber verilen mesajları vardı ve bu noktayı okumayı çok sevdim. Gençlik kurgusu okumayı özleyen yanıma çok iyi geldi. Ters köşeler, olaylar, arkadaşlıklar ve mesajlarla süslüydü. Kavin gibi bir karakterle tanışmaktan aşırı keyif aldım. Arkadaş denince de sen Ve tabii ki favorim olan sessiz çocuk Buğra Han. Kısacası devamını heyecanla beklediklerim arasına girdi! Bana hiçbir liman bırakmamışlardı. Alabora olanlar dışında.
Alabora LimanlarıK. Kübra Berk · Artemis Yayınları · 2025126 okunma