Martaval ~ R. İdeli
Kalemini çok sevdiğim bir yazardan beni oldukça heyecanlandıran bir kitaptı Martaval. Tüm heyecanımı ve beklentimi karşıladı mı? Kesinlikle!
Martaval Akademisi’nden iki muhbirin bir görevi vardı. Bir akıl hastanesinde hem role girip başkalarına kimliklerini belli etmemek hem de birbirlerini bulmak. Kim önce diğerini bulursa partner olacaklardı ve bu partnerlikte sözü geçen kişi olacaktı. Azra Tamay ve Arza Talan. Kim önce diğerini bulacak merakından önce biz hikayeye Azra ile başlıyoruz ve tanıştığımız herkesi zihnimizde değerlendirip Menzel’i bulmaya çalışıyoruz. Tahminlerimden biri tuttu diyebilirim
Ama her şey bulmakla da bitmiyor. Hatta her şey burada başlıyor. Birbirini bulan partnerler için yeni bir görevimiz var. Abi kardeş rolüyle bir mahalleye taşınıp öldürülen bir adamın ardında bıraktığı sırları açığa çıkarmaları, mahalledeki sırları çözmeleri ve cinayetteki şüphelileri bulmaları gerekiyor. Role girme hızlarına bayıldım! Üstelik rolü resmen yaşıyorlar! Mesela nerede ve ne şartlarda yapıldığı belli olmayan yemekleri yiyemeyen Arza’nın konu görev olunca mimik oynatmadan yemesi, abi kardeş rolünde tam bir abi moduna bürünmesini ama eve geçince rol icabı da olsa bağırmasının açıklamasını yapmasına bayıldım. Bir de adam 10/10’du dostlar Yemek, temizlik, düzen ne arasanız vardı
Azra’yı ise ayrı sevdim. Çok zeki ve eğlenceli biriydi. Duyguların oluşmaya başladığı ve birbirlerine ufak imalar yaptıkları sahnelere bayıldım. Arkadaşlar bu ikilinin arasındaki çekim İNANILMAZ! Özellikle sonlara doğru birbirlerine yaptıkları imalar ve ilişkileri inanılmaz alev aldıran türdeydi!
Çatlak Şanzel favorilerim arasına girdi mesela ondan bahsetmeden geçersem ayıp olur
Genel anlamda hem heyecanla, gizemle hem de aşırı eğlenerek okudum. Tabii ki sonu beni şoka