2025 7. kitabı
Başları akıcı, ortaları durağan, sonları yine akıcı olan bir kitap. Kitap baş kahramanımız Ernest tarafından yer yer sarkastik ve muzip bir dille anlatılıyor. Bir gece ansızın Ernest'in abisi Michael bir polisi kazara öldürüp Ernest'ten yardım istiyor. Ancak polisin ağır yaralı olduğunu fark ediyor ve Michael polisi öldürüp Ernest'e çanta dolusu para teslim ediyor. Fakat yıllar önce Ernest ve Michael'ın babaları da bir soygun sırasında başka bir polisi öldürmüş ve diğer bir polis tarafından da kendisi vurulmuştur. İşte düğüm tam da burada başlıyor. Yıllar sonra Michael'ın hapisten çıkışıyla tüm aile bir kayak merkezinde toplanır. "Kara Dil" lakaplı bir seri katil burada önceden belirlenemeyen cinayetler işlemiştir. Aile toplandıktan kısa bir süre sonra benzer bir cinayet daha işlenir. Ernest'in ağzından tüm aile üyelerinin perspektifinden olayların akışını izleriz ve herkesin birilerini öldürdüğünü ve bunlar için farklı sebeplerin olduğunu görürüz. Karmaşık ve akıcı bir kurguya sahip olsa da çok daha az sayfayla roman sonlanabilirdi. Bazılarının tercih edeceği türden olmasa da genel olarak beğendim.
Ailemdeki Herkes Birini ÖldürdüBenjamin Stevenson · Altın Kitaplar Yayınevi · 0147 okunma