2025 34. kitabı
Daha önce Deklanşör isimli romanını okumuştum yazarın ve çok beğenmiştim.Bu romanı da oldukça başarılı buldum.Adli fotoğrafçı Rita yine ölülerle iletişime geçerek,daha doğrusu ölüler onun gözüne görünerek cinayetleri aydınlatmaya devam ediyor.Rita'nın en büyük kabusu ve hayatının vazgeçilmez rutini ölülerin ona görünmesiydi.Bu sayede en karmaşık cinayetlerin bile çözülmesine yardımcı oluyordu.Çoğu kişi Rita'nın kafayı yediğini düşünüyordu haklı olarak.Rita işten eve gitse bile ölüler onu rahat bırakmıyordu.Bu romanda ek olarak Rita'nın geçmişine gidiyoruz ve inanılmaz bir aile tradejisine tanık oluyoruz.Rita çocukluğunda meğer neler yaşamış.Kim bilir gördüğü hayaletler boşuna değildi ,bu travmadan kaynaklanıyordu belki de.. Bu sefer bir aile faciası olmuştu.Jon isimli genç ailesinden 6 kişiyi öldürmekle suçlanıyordu.Elinde tüfekle yakalandığında herkes bu cinayetleri onun işlediğini düşünüyordu tabi ki Rita dışında.Rita ailedeki ölen küçük kızın hayallerini gördüğünde bunu anlamıştı.Çocuğun değil asıl katilin babalarının olduğunu Rita biliyordu ama bunu kanıtlayamıyordu.Öne sürdüğü gerçek de olsa buju kabul ettiremedi.Daha sonra gelen baskı ile işini bırakıp Gallop isimli kasabaya annesinin yanına geldi.Ancak bela Rita'nın yakasını bırakmayacaktı.Bu sefer manyak bir katil kasabaya korku salmaya başlamıştı.İnsanların boğaz kısmına attığı korkunç bıçak darbesiyle acımasızca öldürürken kocaman bir çukur bırakıyordu.Rita bu ölümlere kayıtsız mı kalacaktı?Seri katılın yeni hedefi kim olacaktı? Oldukça heyecan dolu ve sürükleyici bir romandı.
PozRamona Emerson · The Kitap · 202574 okunma