·528 syf.····Okunma: 13 Ağustos 2025 21:17 9/10
ARKADAŞLAR!!
ÇIĞLIKLAR YARDIM ÇIĞLIKLARI!!
Yakın zamanda bir seriye böyle bağlanmamıştım, öyle ki elimde bıraktığım an kitap aklımda oynamaya devam ediyordu, bitirene kadar kitaptaki sahneler kafamda dönüp duruyordu. Lisede de sabahlara kadar kitap okuduğum "o" döneme dönmek gibiydi. Lisede de sabahlara kadar okuduğum tek yazar Jennifer L. Armentrout olduğu için hoş bir tesadüf oldu.
Hayat böyle hissettirmeyeli çok olmuş.
Özlemişim.
Jennifer bunu başarıyor arkadaşlar. Yazdığı kitaplar sarıyor, güldürüyor özellikle fantastik konusunu süper işliyor. Fakat sanırım ülkemizde çok bilinmiyor. Veya ben çok okuyana denk gelmedim. Galiba bunu Jennifer'ın okuduğum her kitabının yorumuna yazıyorum. Bundan bir on-on beş sene önce Melez Sözleşmeleri veya Luxen serilerini yazdığı zaman Tiktok olsaydı ününe ün katardı. Lise zamanlarımın Sarah J. Maas'ı bu kadın.
Kitap yorumuna gelirsek...
Yazarın yıllar önce yazdığı uzaylıları anlatan, bunu yaparken de ne utanç verici ne de çok basit yapmadan anlattığı Luxen serisinde son kitaplara yakın ortaya çıkan bir karakterin, emin değilim bu kitabı okurken yeniden Luxen okumak istedim, başrol olduğu yan seri KÖKEN SERİSİ.
Luc.
ve Evie.
Köken serisinin ilk kitabını bir kaç yıl önce açıkçası ön yargıyla almıştım. Buraya ayrı bir parantez açmak istiyorum. Ön yargılıydım çünkü okuyanların da bildiği üzere Melez Sözleşmelerinin (MS) yan serisi benim büyük umutlarla heyecanla okumaya başladığım Seth'in hikayesini anlatan Titan Serisiydi. Titan Serisinin ilk kitabı mükemmeldi bence evrenin içineydim, her şey çok güzeldi ama üçüncü kitapta başlayan kurgudaki gariplikler dördüncü(final) kitabında saçmaladı. Öyle ki son kitabı unutmak istiyorum. Jennifer'ın MS yazarken bu seriyi son kitaba kadar kurgulamadığı belliydi.
Bu nedenle ilk kitap başlarında bana Seth vibe veren Luc okumak istemedim. İlk kitabı başlarda okuyup yarım bırakmıştım ama geçen gün bitireyim bari şu kitabı derken iki üç günde üç kitabı yalayıp yuttum.
Erkek karakter yazma konusunda, olayların gelişiminde, kadın karakterin kişilik gelişiminde kendini çok geliştirmiş. Nerdeyse bu kadına ait yirmi kitap okuduktan sonra kurgularındaki akışı az çok biliyorum ama KÖKEN SERİSİNDE apayrı bir şey ortaya çıktı (Luc, Seth'i andırsa da aynı yazarın kaleminden çıktıkları için göz ardı edilebilecek küçük şeyler var o kadar).
Başrol kızımız Evie ise bence abartısız söylüyorum Jennifer'ın yazdığı tüm kitaplar arasında en çok yazılma potansiyeline sahip karakterdi. Geçmişi, günümüzü ve gelecekleri... Okurken resmen yerimde duramadım.
Luc ve Evie'nin beraber olması kaçınılmazdı ama bu kitapta yazarın diğer kitaplarında cidden GÖRMEDİĞİM şeyse çiftimiz fırsat bulduğumuz ilk anda beraber olmalıyız kafasında olmamalarıydı. İkisi de birbirine delice aşık olsa da hemen seks yapalım kafasına girmediler. Bu onları gözümde daha insancıl kıldı. (Uzaylı olsalar da) Sahneleri de çok tatlıydı.
Titan Serisiyle kıyaslarsak karşımda olsa yazarı kalkıp tebrik etmek istediğim başka bir ayrıntı ise; Luxen Serisindeki karakterleri bu kitapta daha da çok görüyoruz ama varlıklarını kurguya öyle bir yedirmiş ki. Hiçbiri öne çıkmıyor, hepsi dengeli şekilde, geçmişten çok şey gelse de... Titan Serisinde de Alex ve Aiden varlığı üçüncü ve dördüncü kitapta çok tatmin etmemişti, eksik bir şeyler var gibiydi.
SONRASI SPOİLER
Şahsen Evie'nin daha da kontrolünü kaybedip kendini Kaynak'a bıraktığı kötü Evie olduğu daha da çok sahne okumak isterdim. Çünkü o sahnelerden ayrı bir zevk aldım, belki bu kadar hoşuma gitmesi normal değildir. :)
Fakat Luc'un Evie gücünün kontrol edebilsin diye onun Kaynağını alması, bir anlamda ondan beslenmesi işin içine girince bku yediğimizi anlamıştım. Bir yerde Luc'un olmadık anda Evie'den Kaynak çekmek/beslenmek zamanında kalacağını biliyordum. Malesef haklı da çıktım.
Grayson ise bana eşcinsel olmasına rağmen, Evie'den de hoşlanıyor kesin, bunun derdi ne kimi seviyor gibi karışık sinyaller verdi. Sonraki kitapta göreceğiz desem de... ben bir şey fark ettim:
Kitapta insanları öldüren grip benzeri bir salgın olayı var ve yazar kitabı Covid döneminde yazmış o zamanlardan esinlendiği belli. Ve ne yazık ki Covid döneminde bir aile yakınını kaybetmiş dördüncü kitabı yazmak için oturduğunda ise farklı türde bir Covid'in geçtiği evrende yazamamış.
Ve yazar bu açıklamayı 2023'de yapmış arkadaşlar... (Tarihlerde hata olabilir)
Dördüncü kitap o yıl çıkması beklenirken çıkmamış ve yazarın hesaplarında biraz gezindikten sonra da yakında çıkacağını sanmıyorum. Hatta Jennifer yakın zamanda kitapçı açtı ve Kan ve Külden Serisini yazmakla ilgileniyor gibi... Buna çok üzüldüm, yıkılım bir süre daha kitabı kafamda devam ettirecek gibiyim.
Puan kırdığım noktalar ise, diğer iki kitaba kıyasla biraz daha sakin geçen bu kitap biraz daha kısa olabilirdi, elli veya yüz sayfa kadar, buradan puan kırdım. Son sahnelerde ise o çocukları kurtarmaya giderken, bela geliyorum demiyor, bağırıyordu adeta. Pisi pisine yakalandılar.
Bundan sonrasının nasıl olacağını gerçekten çok merak ediyorum. Luc'un peşinen gideceği çok belli Evie'nin ama neler olacak? Yazar kitabı yazana kadar bilemeyeceğiz.
SPOİ SONU
Sahip olduğu hikayeyle biraz Marvel'ın Black Widow hissiyatını veren, çok güzel bir hikaye akışına sahip, dili yormayan, aksine güldüren ve kahkaha attıran, kalbinizi güzel hislerle doluracak, daha fazla insanın okumasını istediğim, hak ettiğin değerin bundan daha fazlası olduğuna inandığım bir fantastik evren.
Okuyun, okutunuz efendim :)