Puan vermedi·356 syf.····Okunma: 14 Ağustos 2025 21:36 Marie Kondo – “Evini də səliqəyə sal, həyatını da” kitabı yapon ekspert Marie Kondonun yazdığı minimalizm və səliqə prinsiplərinə əsaslanan bir təmizlik və həyat düzənləmə bələdçisidir.
Kitabın əsas ideyası:
Ətrafını səliqəyə salmaqla insan daxili rahatlıq, azadlıq və xoşbəxtlik qazana bilər.
Əsas idealar:
- “KonMari” metodu: Marie-nin yaratdığı bu metod, əşyaları otaq-otaq deyil, kateqoriyalar üzrə ayırıb yığışdırmağı təklif edir. Məsələn, əvvəlcə geyimlər, sonra kitablar, sənədlər və s.
- “Sevinc yaradırmı?” prinsipi: Əşyaları əlində tut və özündən soruş: Bu əşya mənə sevinc verir? – əgər sevinc bəxş etmitsə, təşəkkür edib ondan ayrıl.
- Təmizliyə birdəfəlik başla: Hər dəfə az-az yox, köklü şəkildə təmizlik aparmaq həyatında ciddi dəyişikliklər yarada bilər.
- Minimalizm və funksionallıq: Hər ev əşyası həm funksional, həm də ruhsal olaraq sənə uyğun olmalıdır.
Bu kitab sadəcə fiziki təmizlikdən deyil, zehni rahatlıq və nizamlı həyat tərzi yaratmaqdan da bəhs edir.
Əgər həyatında səliqə, balans və yüngüllük istəyirsənsə, bu kitab çox ilhamverici ola bilər.