Ferit Edgü’ye ait üçüncü kitaptı. Yazarın kalemi, dili çok etkileyici. Birçok yerde kesinlikle okumalısın ısrarlarıyla üç kitabını birden alıp peş peşe okudum. Sanırım yazarı anlamanın yolu da birkaç eserini ara vermeden okumak.
Bu kitabında bir perşembe günü İstanbul’da birileri tarafından esnaflara zorla dükkanlarını kapatmalarını anlatıyor. Ama bu sıradan bir anlayış değil, bu eylemin 101 farklı bakış açısıyla anlamlandırmasını yazmış.
Yazmak sanırım okumaktan sonra en büyük ikinci ihtiyaç. İnsanlar geçmişten bugüne duygularını, yaşadıklarını yazı yoluyla günümüze aktarmış. Yazının insan yaşamında çok büyük bir yeri var. Ama yazmak eylemi kişinin duygularına ve düşüncelerine göre şekillenen bir eylem.
İşte bu kitapta da yazma eyleminin bu subjektifliğine vurgu yapılmış. Bir olay birçok farklı düşünce ve bakış açısıyla ele alınmış.