Taş Kağıt Makas - Alice Feeney
2025 18. kitabı
Okunma: 21 Temmuz 2025 17:30
Gizem gerilim romanlarının insanda oluşturduğu merak duygusu ile çoğunlukla ters köşe yaparak oluşturduğu şaşkınlığı seviyorum. İyi vakit geçirmeni sağladığı gibi kafayı boşaltmak içinde iyi bir tercih oluyor. Bu yüzden ara ara hatta çoğunlukla bu tür okuyorum. Sanıyorum ki bu sebebten sürekli karşıma çıkan bir kitaptı #k:375813. Kitap, evlilikleri yolunda gitmeyen bir çiftin yakınlaşma ümidiyle çekilişden çıkan hediye bir haftasonu tatiline çıkmalarını ve bu kuş uçmaz kervan geçmez şapel dönüşümlü evde yaşadıklarını konu alıyor. Hikaye sırayla çiftin bakış açısından anlatılıyor. Birde evliliğin her seneyi devriyesinde yazılmış mektuplarla. Tabi başka bir anlatıcı olarak hikayeye dahil olan gizemli bir yabancı da var. Karakterlerimizden erkek olanı yüz körlüğü olan işkolik bir senarist. Açıkçası böyle bir durumun var olduğunu ben kitapla öğrendim. Kadın olan ise hayvan barınağında çalışan bir hayvansever. Kitap boyunca işlerinin ilişkilerini nasıl etkilediğini okuyorsunuz. Ve sona nasıl yaklaştıklarını.. Kitabın ilk 200 sayfası hafif gerilim tonlarıyla süslenmiş normal hızda ilerlerken son 50-60 sayfada yazar birden gaza basıyor ve her şey tepetaklak oluyor. Son zamanlarda okuduğum en iyi ters köşelerden diyebilirim kendi adıma. Öyle ki tekrar başa dönüp bakma isteği duyduğum yerler oldu. Tabi bu ters köşe sonrası kitabın final sahnesini tahmin etmek zor olmuyor. Ama yazar bu kadar kolay bir bitiş olsun istemediği için mi bilinmez bitirişi boşluklarla yapmış. Bazı şeyleri belirsiz bırakmış. Buda kitap bitiminde tatmini biraz aşağı çekmiş olsada benim kitabın geneline olan düşüncemi çok değiştirmedi. Yormayan, çok ayrıntıya boğulmayan, aşırı vahşet öğeleri barındırmayan bir dram gerilim romanı arayanlara tavsiyemdir. Taş Kâğıt Makas Alice Feeney
Taş Kâğıt MakasAlice Feeney · Yabancı Yayınları · 20238,4bin okunma