·256 syf.····Okunma: 16 Ekim 2006 00:00 Bu kitabın hayatımda yeri çok ayrıdır. Okuma alışkanlığımı yeni yeni elde etmeye başladığım dönemlerdi 2001 yılının bir sonbahar ayları.
Tabi o zamanlar kitap seçme noktasında acemi olduğum dönemlerdi. Kitabın ismi olsun kapak tasarımı, arkasında ki şiirin yanı sıra yayınevi kitaba satın almam da çok büyük bir etken oldu. O zamandan bu zaman kadar bir çok kitap aldım okudum binleri geçmiştir çoğunun ismini bile unutmuşumdur. Bu kitap hayatımda öyle bir yer etti ki nasıl aldığım o günü hava durumunu bile hatırlarım. İçeriğini demiyorum bile.
Şimdi diyeceksin ki bu kadar över gibi konuştun neden 1 puan verdin. O günleri hatırlıyorum çünkü bu kitabı tam 1 yılda okudum. Ortalama senelik 100 kitabın üstünde okuyan biri olduğumu kabul edersek ki 200 çıktığım bile olmuştur. Bu kitap benim için karanlık orta çağ gibidir. Bu kitap benim için kara veba gibidir. Bu kitap benim için İspanyol gribi gibidir. Bu kitap benim için kanser gibidir. Bu kitap benim için buzul çağı gibidir. Artık ne dersen deyin.
Hani araçla bir çamura saplanır çıkamazsınız ya o dönemde bu kitabı biteceğim diye inat ettim etmişken de başka kitap okumadım çünkü bu kitap okuma aşkıma öyle bir balta vurdu ki 1 sene sonunda ancak kendime gelmeye başladım. Şimdi bu sevenler olacaktır bu kadar kötü yorum yapılır mı diyen olacak. İnanın zerre umurumda değil. Bu kitaba vereceğim para keşke o dönem cebimden düşüp klozetin içine düşse idi diyorum. Daha açık bir şekilde nefretimi nasıl anlatırım bilmem.
Aradan 20 yıldan fazla geçti hala benim için en kötü kitaplar sıralamasında ilk sırada hiç değişmedi. Keşke 1000k eksi puan yada 0 puan olsa onu verecektim ne yazık ki yok.
Yada nefret ettiğiniz kitaplar diye bir katalog eklemesi olsa bunu hemen eklerim. Yada uzak durulması gereken kitaplar
Sizde eğer kitap okumaya yeni yeni başladıysanız aman diyeyim bunu almayın. Kitabın tek güzel yanı şiir başka bir şey yok. Yada kitaplığınız için dekoratif afilli ismi olan bir şey arıyorsanız alın koyun. Millet görünce ne kitap okuyor be desinler. Yada birinden hoşlanmıyor kitaba onu tövbe ettirmek istiyorsanız bu kitabı ona şiddetle tavsiye edebilir ve onu cehalete mahkum edebilirsiniz.
Neyse yıllardır içimde birikmiş olduğum nefreti kusmuş olduğuma göre burada inceleme bir son veriyor karşınıza iyi kitapların çıkmasını ve okuma aşkınızın sonsuza kadar devam etmesini temenni ediyorum.