Sırrını Derine Göm
2025 20. kitabı
Okunma: 16 Ağustos 2025 12:47
Merhabalar herkese... Liane Moriarty'nin kaleminden Sırrını Derine Göm isimli kitabının kendimce küçük bir incelemesiyle buradayım. Kitabın konusu; Kocanızın, İlk çocuğunuzun doğduğu gün, öldükten sonra açılmak üzere bir mektup yazdığını ve bu mektupta en gizli, en karanlık sırrını paylaştığını hayal edin. Birlikte kurduğunuz mutlu yuvanızı yıkmakla kalmayıp, daha pek çok kişinin dünyasını yerle bir edecek güçte bir sır... Ve o mektubun elinize kocanız hâlâ hayattayken geçtiğini düşünün. Yardımsever bir iş kadını ve iyi bir anne olan Cecilia için tavan arasında bulduğu mektupla birlikte zaman bir anda durur, içini kemiren vicdan belasıyla sevdiklerine karşı sorumlulukları arasında sıkışıp kalan genç kadın, eski mutlu günlerini geri getirmek için doğru kararı vermek zorundadır. Öncelikle kitapta bana göre eksi yönler olmasına rağmen kitabı tuhaf bir şekilde beğendiğimi söyleyebilirim. Kitabın dili çok ama çok eğlenceli bir üslupla yazılmış. Bu da okurken sıkmıyor ve yüzünüzde bir tebessüm oluşmasına neden oluyor. Ayrıca kitabın yazılarının büyüklüğü de kitabı kısa sürede okumamı sağladı. Kitaptaki Tess karakterinin anlatıldığı bölümler aşırı gereksizdi. Diğer karakterlerle bariz bir bağı olmamasına rağmen kitapta bu kadar yer kaplaması tuhaf geldi bana. Mektubun açılma süresinin uzaması da merak unsurunu artırdı. Ayrıca Tess karakterinden ziyade de çok fazla uzatılmış kısımlar mevcuttu. Ana karakterlerin psikolojik tahlilleri de çok iyi ve etkileyici bir biçimde yansıtılmıştı. Fazla uzatmadan diyebilirim ki en büyük ceza vicdan azabıdır ve bu roman vicdan muhasebesi üzerine harika ve okunabilir bir roman. Tavsiye edebilirim. Kitaplarla kalın. Keyifli okumalar. Sevgiyle.<3
1K
Sırrını Derine GömLiane Moriarty · Neo Kitap · 2015207 okunma