·424 syf.····Okunma: 16 Ağustos 2025 13:43 Bu seriye Güzel ve Çirkin uyarlaması olduğu için başladım. Başladığımda seri olduğunu dahi bilmiyordum ama buradayım. İlk kitap uyarlama olarak istediğim şeyi bana oldukça verdi ama diğer iki kitabın gereksiz uzatma olduğunu düşünmekteyim. Özellikle ilk kitaptaki ana karakterlerin sonradan yan karakter olmaları pek hoşuma gitmedi. Grey'in karakter gelişimini okutmak istemiş yazar ama tutarsız bir karakter yapmış. İlk kitaptaki Greyle son kitaptaki Grey'in arasında uçurum var.
BURDAN SONRASI SPOILER
Rhen bu kitapta iyi yazılmaya yaklaşan tek karakter bence. Taht hakkını ilk başta kaybetmemeye çalışması bence gayet anlaşılır. Özellikle Grey'in Rhen'e ilk baştan doğruları söylememesinden. Ayrıca biraz bencil bir kişiliği olduğundan da yaptıkları bana daha tutarlı geldi.
Kitapta ilk başta Grey Harper Rhen aşk üçgeni okuyacağız sandım çünkü Grey ve Harper birbirlerinden etkileniyorlardı ama sonra bundan hiç bahsedilmedi ve Lia Mara ile Grey'in arasında hemen bir aşk başlaması hoşuma gitmedi. Altı doldurulmuş bir ilişki değildi sadece Grey boşta kalmasın diye yazılmış gibi. Lia Mara karakterinden kesinlikle hoşlanmadım. Güçlü olmayan ama öyleymiş gibi bize dayatılan bir karakter.
Kendini okuttu mu okuttu çok bir şey beklemeden ve çok elinde bekletmeden bitirmek gerekir, çerezlik bir fantastik seri.