Tam olarak vasat
2025 34. kitabı
Okunma: 17 Ağustos 2025 00:00
Bence bunlar spoiler sayılmaz ama geçebilirsiniz. Bu kitap, serinin birinci kitabına göre çok daha akıcı. Sürekli sayfa çevirmek durumunda kalıyorsunuz. -AMA- Kitap boyunca reşit bile sayılmayan Kiva’nın (17) prenslere sarılarak ağladığını -ayrıca GEREĞİNDEN ÇOK FAZLA yaklaştığını- ve her seferinde onların Vallentis olduğunu, aslında bunu yapmaması gerektiğini hatırlayıp duygularını görmezden gel(eme)diğini okuyoruz. Ya madem büyün var neden onu bastırıyorsun? Ayrıca Kiva’nın her saniyede midesinin bulantısını ve kusmasını okuyorsunuz ve artık diyorsunuz ki YETER! Bir de tamam kitap akıcı ama bu Kiva akılsız mı? Sürekli kaçmaya çalışır gibi davranıyor ya KIZIM SEN PRENSLE AYNI SARAYDA KALDIĞIN İÇİN BÜYÜNÜ KULLANMIYORSUN AMA SÜREKLİ ŞÜPHELERİ ÜSTÜNE ÇEKİYORSUN SIRF MERAKIN YA DA SAÇMA PLANLARIN YÜZÜNDEN! Kısacası bazı yerlerde sinir krizi geçirdim ama bu kadar gömdükten sonra övmem de lazım. Güzel alıntıları var. Ayrıca tek oturuşta 100-200 sayfa rahatlıkla okunuyor. Bence dili basit, ama ilk defa fantastik okuyanlar için ideal olabilir. Birinci kitabın hepsi hemen hemen hapishanede geçtiği için benim gibi bunalan okur varsa, ikinci kitabı o kadar da kısıtlanmış değil. Altın Kafesin EsiriAltın Kafesin Esiri
Altın Kafesin EsiriLynette Noni · Artemis Milenyum Yayınları · 2024514 okunma
Fikirlerinize saygı duyuyorum ama bence kitaba 5 puan vererek biraz haksızlık etmişsiniz. Öncelikle evet Kiva 17 yaşında olabilir ama bu bir prense (sevdiği kişiye) sarılarak ağlamasını neden engellesin? Büyüsünü bastırmasının nedeni de Jaren ve ailesinin onun bir Corentine olduğunu anlamaması ve şüphelenmemelerini istemiş olmasıydı. Ve kitapta her yerde de mide bulantısını veya kusmasını okumuyoruz, bunlar arada sırada olan şeyler. Sadece serinin 3. Kitabında biraz var bunun sebebi de Kiva’nın melek tozu almış olması. Bazı yerlerde size de hak veriyorum, Kiva’nın bazı hareketleri gerçekten saçma ama bir karakterin bazı hareketlerinin saçma olması o kitabı saçma yapmaz. En son Akıcı olduğundan, sürükleyici olduğundan ve alıntılarının güzel olduğundan bahsetmişsiniz. Bunlar bile bence kitabın 5 puanı hak etmediğini gösteriyor.
S.Victoria
Ben de fikirlerinize saygı duyuyorum ama sevdiği kişiye sarılırken bile bunu yapmaması gerektiğini hatırlaması, sonra tekrar uzaklaşmak istemesi bana göre uzatılmıştı ve bu yüzden karakter gelişimi açısından bunu doğru bulmadım. Ayrıca ben yorumumda sadece sarılmasını eleştirmedim, romantizim 17 yaş için bana göre fazlaydı. Ek olarak Jaren ve ailesinden büyüsünü saklıyor, haklısınız ama onun yerine saçma planlar yapıyor, bu yüzden şüpheleri daha çok üstüne çekiyor. Ayrıca beş puanı zaten incelememdeki son cümlelerimden ötürü verdim. Son olarak ben zaten kitaba saçma demedim. Yine de yorumunuz için teşekkür ederim.