Puan vermedi·260 syf.····Okunma: 16 Ağustos 2025 19:32 𝔸𝕚𝕝𝕖𝕕𝕖 Ö𝕗𝕜𝕖 𝕂𝕠𝕟𝕥𝕣𝕠𝕝ü
𝒮𝑒𝓃𝒾 𝒹𝒾𝓃𝓁𝑒𝓂𝑒𝓎𝑒𝓃𝓁𝑒𝓇𝑒 𝓈𝑒𝓈𝒾𝓃𝒾 𝒹𝓊𝓎𝓊𝓇𝓂𝒶𝓏𝓈ı𝓃.
𝒰𝓃𝓊𝓉𝓂𝒶!
𝒟𝒶𝒽𝒶 ç𝑜𝓀 𝒷𝒶ğı𝓇𝓂𝒶 𝒹𝒶𝒽𝒶 ç𝑜𝓀 𝒹𝒾𝓃𝓁𝑒𝓂𝑒𝓃𝒾 𝓈𝒶ğ𝓁𝒶𝓂𝒶𝓏, 𝑔ü𝓇ü𝓁𝓉ü𝓃ü𝓃 𝒷𝒾𝓇 𝓅𝒶𝓇ç𝒶𝓈ı 𝑜𝓁𝓊𝓇𝓈𝓊𝓃 𝓎𝒶𝓁𝓃ı𝓏𝒸𝒶!
Timaş İnanç yayınlarından çıkan “Ailede Öfke Kontrolü”
kitabı ile geldim.
Günümüzde öfke kontrolünün sağlanamadığı bir dönemdeyiz.
Okumuş olduğum bu kitap 3 bölümden oluşmaktadır.
•İlk bölümde öfke hakkında islam düşünürlerin ve psikologların görüşlerine yer verilmiş
•İkinci bölümde ailede öfke kontrolü hakkında bilgiler verilmiş. Öfkenin en çok sergilendiği yerlerden biri olan aile ortamları oluyor.
•Üçüncü bölümde ise ki beni etkileyen ve şifa olan cümlelerin bulunduğu bölüm oldu.
Bizlerin öfke kontrolünü on adımda tavsiyeler ile ele almış. Mükemmel tavsiyeler verilmiş maddeler halinde. Örnekler ile anlatılmış.
Üç çok annesi olarak bazen öfkeme yenik düşebiliyorum. Kitabın bana verdikleri ve hayatıma katkıları oldu. Bir çok yeri çizdim ve not aldım.
Kim öfkesini zapt ederse Allah onun olumsuz taraflarını örter. (Hz. Muhammed sav)
Eğer sen kaba katı kalpli olsaydı etrafından dalıp giderlerdi.
Temelinde sevgi ve merhametin köksalmadığı bir aileninde mutluluk ve huzur içinde hayatını sürdürme imkanı yoktur.
Öfke gelir göz kızarır öfke gider yüz kızarır
Öfkenin ifade edilmemesi bireyin kendi kendisine zarar verdiği gibi öfke duyulan kişiye de zarar verir.
Karşılaştığımız küçük sıkıntılara öfkelenmek yerine, öfkenizden kaynaklanan enerjiyi daha ulvi hedefleri ve değerleri hayatınıza geçirme yönünde kullanmak için çaba harcayın.
Öfkenin ortaya çıkmaya başladığında ‘ilim ve amel’ ile kontrol altına alınabileceğini belirtir.