·462 syf.····Okunma: 17 Ağustos 2025 22:56 Bir polisiye roman serisinin 7. Kitabı ile karşınızdayım.
Öncelikle şunu söyliyim bu seriden herhangi bir kitap okumak için kitapların hepsini okumanıza ya da birinci kitaptan başlayıp sırayla gitmenize gerek yok. Evet birinciden başlayıp sırayla gitmek daha güzel fakat her kitapta farklı bir cinayet çözüldüğü için buna gerek yok. Ben çok araştırdım ve uzun uğraşlar sonucunda bunun cevabını alabildim bu yüzden öncelikle bunu söylemek istedim.
Şimdi kitap hakkında şunu söyleyeceğim aslında kitap öyle bir ustalıkla yazılmış ki. Yani gerçekten herkesin yazamayacağı tarzda bir kitap.
Larchfield kasabası çok sıradan bir kasaba. Her şey Anguss Russell adında varlıklı bir adamın öldürülmesi ile başlıyor.
Evet, konu oldukça başarılı ve güzel. Ama şu var ki kitap çok yorucu. Çok fazla detay ve ayrıntı var. Karakterler çok fazla. Yani eğer ki bu kitaba başlamak istiyorsanız ders gibi yazarak okumanızı tavsiye ederim. Çünkü kitap boyunca bir kişinin katil olduğuna yöneliniyor fakat kitabın sonunda katil çıkan kişinin nerede geçtiğini okurken unuttum açıkçası. Bu biraz da benim kitabı aralıklı bir şekil de okumamdan da kaynaklı. Fakat asıl bunun nedeni gereksiz betimlemelerle asıl konudan uzak cümleler olması.
Mesela dedektif David Gurney'in her eve geldiğin de ne yediğini bilmem hiç bir işe yaramadı. Ya da David Gurney ve eşinin lama almak için evlerine misafir çağırmasını okumak da pek bir işime yaramadı. Eğer ki polisiye bir roman okuyacaksam asıl konuya yoğunlaşılması daha çok hoşuma gider. Bu betimlemelerin kitabın ustalığını sömürdüğünü düşünüyorum. Kısacası beni çok içine çeken bir kitap olmadı. Uzun süre de okumuş olmamda bunun kanıtı niteliğinde.
Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim.. başka kitaplar da görüşmek üzere... İyi okumalar dilerim sevgili okurlar:)..