Arkadaşlar okuduğunuz kitapları bir süre sonra hatırlıyor musunuz, yoksa yeniden okuma ihtiyacı mı hissediyorsunuz? Kitabın aklımızda kalma süresi kitabı okuma hızımızla ve bitirme zamanımızla doğru orantılı olabilir mi? Bir kitabı 1 günde okuyorsam unutuyorum daha fazla zamana yayarak okuduğumda daha kalıcı oluyor diye düşünen var mı? Ben sanki bir taraftan okuyor diğer taraftan unutuyor gibiyim
2.658 Gösterim
Ben de çok unuturum ama en iyisi bi ajandada notlar tutmak arada dönüp okumak sanırım 🤷🏻‍♀️
Ben bazen minik postitlere önemli olayların başlıklarını yazıp sayfaya yapıştırıyorum. Başlığı okuyunca olayı da hatırlıyorum
Okudum mu okumadım mı hatırlamıyorum bazen gerçekten. Hatta karakterler bile birbirine giriyor. Uçurtma avcısı kitabındaki karakterlerleri ve dağlar yankılandı kitabı olarak anlatmışlığım oldu 🙈😂
Bir de karşıdaki kişi kitabı bilip yanlış söylediğimizde düzeltmediğinde ve biz bu durumu sonradan öğrendiğimizde daha kötü hissediyoruz. 🥲
Kitabın konusunun ilgi alanınıza girip girmediği de etkileyebilir. Betimlemelerin iyi olup olmaması da... Biyolojik olarak beyinle alakalı olayları çok iyi anlattığını düşündüğüm David Eagleman'ın Beyin isimli kitabını okumanızı tavsiye ederim. Anlamlandıramadığımız pek çok davranış anlam kazanıyor.
Aynı kitabı bir arkadasin ile yada burdan samimi biri ile okuyup,kitap bitince kitap ile ilgili konuşunca hem zevkli olur hem unutulmaz