2025 78. kitabı
iBRAHİM GULER-DOLUNAYLI GECELERDEN GEÇİYORUM ibrahim Gulerin Dolunayli Gecelerden Geçiyorum kitabı, modern şiirin duygu yoğunluğunu lirizmle birleştiren özel bir eser. Kitapta okur, hem bireysel yalnızlıkların hem de evrensel duyguların izini sürüyor. Şair, "dolunaylı gece metaforunu bir ışık ve karanlık dengesi olarak kullanıyor; bazen hüzünlü, bazen umutlu bir bakış açısıyla icsel yolculuklar sunuyor. Samimi ve yalın dili sayesinde okuyucuya yapay bir söylem değil, icten bir ses ulaşıyor. Duyguların derinligi, özellikle sevgi, özlem ve varoluş sorguları üzerinden hissediliyor. Kitap, klasik bir romantik duyarlılıkla günümüz insaninın iç çatışmalarını birleştirmesi bakımından etkileyici.Şairin dili oldukca sade, ama bu sadelik sıradanlığa düşmüyor. Tam tersine, her dize içtenlikle örülmüş; yapaylıktan uzak, duygunun özünü yakalamaya çalışan bir Şiir dili var şiirlerden en çok karşılaşılan temalar yalnızlık, aşk, özlem, icsel sorgular ve gece. Fakat bu temalar klişe bir sekilde degil, daha cok Şairin kendi uslubuna hayata bakış açısına göre işlenmiş. Kitap boyunca okur, bir yandan şairin kişisel yolculuguna tanıklık ederken, bir yandan da kendi iç sesini buluyor. Dolunay, gece, gökyüzü gibi doğa imgeleriyle kurulan bağ, duygulara hem romantik hem de melankolik bir atmosfer katıyor. Bazı şiirlerde umuda açılan kapılar da var; yani sadece karanlıkta kalmıyor, ışığın izini sürüyor. ️Kimler okumalı?️ 1. Duygularin şiirle ifade eden içsel bir yolculuk arayanlar. 2. Romantik, melankolik ve duygu yüklü şirleri sevenler. 3. Modern Türk şiirinde yeni sesleri keşfetmek isteyenler. 4. Dolunay, gece ve yalnızlık imgelerini seven okurlar.
Dolunaylı Gecelerden Geçiyorumİbrahim Güler · İkinci Adam Yayınları · 2025147 okunma