·416 syf.····Okunma: 18 Ağustos 2025 21:03 Eğer karanlık askeri romantizm ve bolca smut seviyorsanız bu kitap tam da size göree. Önce bir konudan bahsetmek istiyorum. Herkes bu kitaptan nefret etmiş, içindeki ögelerden rahatsız olmuş falan. Arkadaşlar yazarımız zaten kitabın başına kocaman bir uyarı bırakmış. “Eğer bu ögelerden rahatsız oluyorsanız lütfen bu kitabı okumayın” da demiş. Yani kocaman uyarıyı görerek ve ne okuyacağınızı bilerek bu kitaba başlıyorsanız sonrasında da kitaba dil uzatmayın bir zahmet. Tetikleneceğin unsur varsa okumayadabilirdin sonuçta.
Neyse ben önce kitabın konusundan başlayacağım. Şimdi ana karakter kızımız Nell Gallows, yeraltı timinde çalışıyor. Toplamda ise üç tane yeraltı timi var; Riot, Hades, Malum. Hades timi, ortalığı kasup kavurmaları için gönderilen tazılar diye betimleniyor. Riot timi, hainlerin infazını yapıyor. Malum timi ise kimsenin gidemediği yerlere gidiyor. Ama bu üç tim de birbirlerinden nefret ediyorlar. Özellikle de herkes Riot timinden nefret ediyor. Yeraltı timinde çalışabilmek için kötü olmanız gerekiyor baya bi. O yüzden normal hayata dönmek askerleri aşırı zorluyor. Ve yeraltı timinden çıkış yok. Ya ölmeniz gerekiyor ya da özgürlük kartını kazanmanız.
Kitabımız iki yıl önce Riot timinin tüm askerlerinin Patagonya denilen bir yerde öldürülmesiyle başlıyor. Herkes ölüyor ama Nell yaşıyor. İnsanlar da onu suçlu olarak görüyorlar.
Bir tarafta da Eren ve Brawsley kardeşler var. Burada yazara şunu sormam lazım jzjmzjkzmkjz kitaptaki tüm karakterlerin isimleri yabancıyken Eren niye türkçe isim kullanıyor?! Belki çeviri hatasıdır bilemiyorum ama rahatsız etmedi. Sadece garipsedim biraz. Eren, Malum timinin çavuşu. Brawsley ise orada asker. Ama en korkulan askerlerden biri ve takma adı Bones. Eren, Riot timi öldürüldükten sonra Nell’i Malum timine getirtiyor. İlk başta ilgili, mükemmel erkek halleri vardı ama gerçekten kriz geçirtti sonlara doğru.
Tabii ki Malum timindeki herkes, Nell’den nefret ediyor ve hepsinin ağzında şu var. “Riot askerinin en iyisi ölü olanıdır.” Yani nefreti siz düşünün artık. Dediğim gibi başlarda diğer askerler tarafından küçümseniyor, zorbalanıyor ve askeriyeden gitmesi için her şeyi yapıyorlar. Sonrasında kızın gücünün farkına varıyorlar ve tanıdıkça seviyorlar zaten.
Brawsley ise gerçekten sorunlu ve toksik bir karakter jzjmkjzjmkz ilk başta kıza köpek gibi davrandı ama sonrasında köpek gibi peşinden koştu. Nell ile yakınlaşma sahneleri oluyor zaten ve birbirlerine kapılıyorlar. Ama ilişki sadece seks üzerine kurulu.
Arkadaşlar bu arada “düşmandan aşka” olarak adlandırılan kitapların çoğunda 20 sayfa düşman olup sonra can ciğer oluyorlar ya abi nefrett nefrett gerçektenn. Ciddi bi düşmanlık okumak istiyorsanız bu kitabı okuyunn. Ben yazım dilini de çok sevdim bu arada kitabın. Betimlemeleri, atmosferi ayrı güzeldi. Dark romance havasını aldım.
Rahatsız olduğum birkaç yer vardı. Mesela Brawsley, Nell askeriyeden ayrılsın diye yanına iki arkadaşını alıp kız nöbet tutarken yanına gidiyor ve yere düşürüyorlar kızı. Bacaklarından ve kollarından tutuyor arkadaşları. Brawsley de kıza zarar veriyor önce, bıçakla. Sonra da üzerindeki iç çamaşırını çıkarıp insanların arasında kızı öyle bırakıyordu, dokunması da cabası. Aslında kız bunu istediği için rıza dışı olmuyor ama kıza böyle sürekli zarar verm dürtüsü taşıması kötüydü.
Bir de şey var Brawsley ve Nell, Eren’in odasında birlikte oluyorlar. Tam o esnada Eren geliyor, hesap soruyor bunlara falan. Brawsley çıkıyor dışarıya ve Eren, Nell’e onu tatmin etmek istediğini söylüyor jmzjmkjz abii bu nerenin mezhebi, uzay boşluğunda yok bu genişlik he?!
Belki size hastalıklı gelebilecek olan ama okuması iyi olan jmkzjmkjz bi sahne vardı şimdi onu anlatıcam kısacık. Brawsley ve Nell yere düşüyorlar belli bir yükseklikten. Sonra kızın dikişleri açılıyor ve adamın eli kan oluyor. Kızın yanından gittikten sonra da kızı düşünerek mast yapıyor o kanlı elleriyle. Askeriyeye gittiğinde de kızla baş başa kalınca, sikindeki kanı kıza ağzıyla temizletiyordu abi.. jzmzjmphjphm of ağlicam, mide bulandırıcı okey ama rahatsız etmedi? Yani.
Kitap acayip bir ters köşe aynı zamanda. Bazı yerlerde "Bu sağlıklı değil ya" deniliyor ama zaten kitabın olayı o. ayrıca gerçekten düşmanlığı da hissettik. Kötü sonla bitecek diye aşırı korkmuştum çünkü bu kitap kötü sonu hak etmiyor ya.. ayrıca bu sonları genelde klişe bulurum ve nefrett ederim ama bu kitapta huzurlu hissettim sonunu okuyunca ya.. iyi okumalaarr :)