Puan vermedi·314 syf.····Okunma: 17 Ağustos 2025 23:21 Kitapta varlıklı bir aileye mensup üç kadının hayat hikayesine konuk oluyoruz. Stockton ailesi, Brooklyn Heights'te yaşayan köklü bir ailedir. En büyük kızları Darley, kariyerinden vazgeçip kendisini tamamen ailesine adayan, iki haylaz çocuğundan başka hiçbir şeyle uğraşmaya vakit bulamayan, içten içe başka bir hayatın hayalini kuran yorgun düşmüş bir kadındır. En küçük kardeş Georgiana, şımarıkça davranışlarının ardında aslında saf ve iyilik yapma arzusu taşıyan, aynı zamanda aşkı arayan bir genç kızdır. Sasha ise evin gelinidir. Orta sınıfa mensup olduğu için Stockton ailesi tarafından sürekli dışlanan, küçük görülen ve görümceleri tarafından "servet avcısı" olarak görülse de gerçekte ailesine ve çevresine güven veren, samimi ve dürüst bir kadındır.
Roman, bu üç kadının gözünden aile bağlarını, kardeşlik ilişkilerini, aidiyet arayışını ve sınıf farklılıklarını inceliyor. Aynı zamanda New York’un seçkin çevrelerini, görgü kurallarını, hayırseverlik adı altında yapılan gösterişleri de eğlenceli ve eleştirel bir dille yansıtıyor. Karakterlerin içsel çatışmalarına, kimlik arayışına ve kendilerini keşfetme yolculuklarına tanıklık ediyoruz. Dışarıdan harika bir hayatları varmış gibi görünen bu ailenin içine giriyor ve aslında hiç de öyle olmadığını, çok yalnız bir hayat sürdüklerini anlıyorsunuz.
Kitabı Darley, Sasha ve Georgiana'nın gözünden bölümler halinde okuyoruz. Darley ve Sasha'nın bölümlerini okurken onları çok iyi bir şekilde anlayabildim ve bir bağ kurdum. Özellikle Sasha'yı çok sevdiğimi söyleyebilirim. Ancak Georgiana'yla asla bir bağ kuramadım. Sasha'ya karşı davranışlarından dolayı ondan nefret ettim. Evin en küçüğü olduğu için fazlasıyla şımartılan, kıskanç ve memnuniyetsiz bir kızdı. Hiç sevemedim maalesef.
Ananas Sokağı, başından sonuna kadar ilgiyle ve merakla okuduğum bir kitap oldu. Okumanızı kesinlikle tavsiye ederim. Sevgilerimle.