2025 17. kitabı
Okunma: 19 Ağustos 2025 00:00
Tanrı aşkına gözleri oyulmuş ve belli yerleri parçalanmış, arkasında renklendirilmiş harita asılmış bir cesedin önünde, onun oyulmuş göz kapağından çıkarttığı bir yüzükle evlenme teklif etmek mi? Kitabının dehşet seviyesini açıklıyor bence. Sağlam bir mide, baya sağlam bir mideye sahip olmak gerekiyor bence okumak için. Dehşet içeriyor bu kitap ve katil güzellemesi. Araya -çok pardon- kitabın ilk sayfalarından itibaren var olan smut sahneleri de eklersek kesinlikle yetişkin okur kitabı. İki psikopat seri katilin birbirini ile yılda bir kere buluşup daha kötü olan seri katilleri bulma ve onları vahşice öldürme yarışına girdikleri, yıllar süren rekabetlerini ve ilk günden birbirlerine olan çekimlerinin nihayete erdirilmesini anlatıyor kitap özetle. Sevdim mi sevmedim mi bilmiyorum ama midemi bulandırdı pek çok yeri. Yani vahşet duygusunu yine çocukluğa bağlamak ve bunu güzelleyip romantize etmek çok doğru mu bilemedim açıkcası. Rowan'ın hikayesini öğrendik. Ama Sloane'yi çözemedik kitapta. Ya da ben bazı yerleri atlarken kaçırmış da olabilirim. Ve evet bazı paragraflar sadece göz gezdirerek okudum. Kitap akıcıydı ama yazarın diline tam alışamadım galiba. Yani bazen okuduğum yerleri anlamadım döndüm baştan okudum ama sonraki paragraflarında açıkladığı bilgileri önceden biliyormuşuz gibi anlatmış. Adapte olamadım açıkcası. Böyle vahşet içeren, canavarca hisleri anlatan bir kitabı ilk defa okudum herhalde. Kaç puan versem şaşırdım. Tavsiye etsem mi onu bile bilmiyorum..
Cellat ve KarakuşBrynne Weaver · Juno Kitap · 2024878 okunma