2025 12. kitabı
eğer psikoloji bilginizi çok derinleştirmek ve din kültürünün nerelerden geldiğini anlamak istiyorsanız mükkemel bir kaynak. Peygamberlerin hayat hikayeleri, büyülü mitolojiler ritler ve günlük hayatınıza dair uygulayabileceğiniz sağlıklı öğütler var. Ayrıca kendi düşünce yapınızı ve hayatınızı değiştirecek bir kitap. Ben bu kitapta en özel iki şeyi gerçekleştirdim. Sentez fikri ve ağaç simgesi. Ayrıca atalarımın hepsini ve tüm insanlığı inkar etmelerime son verdim ve onları kendimde toplayarak jung’ un deyimi ile “ atalarımın cennetini ve cehennemini taşıdım” su ile temizlenmek, ateş ile yanıp kül olmak” fikrini anladım ki bu fikir islamda ve hıristiyanlıkta da var. Tüm dinlerin bütünlüğünü gördüm. İsa’ nın bilinmeyenlerini gördüm. Erginlenme hakkında bilgiler edindim. Ama kitabı okuması çok zor çünkü paragraflar uzun ama 5 senede bu konuşmalar olmuş. Şunu unutmayın: siz bir şeyler düşünürken, aslında insanlık tarihi onu çoktan düşünmüştür. Sizin düşündüğünüz ve bildiğinizi sandığınız her şey ilizyon mayadır. Düşünürken yeni bir şey yaratmıyorsunuz ve orijinal bir fikriniz yok aslında. Ayrıca, niche’ nin delirme nedeni, arketipe karşı özdeşik tutumuydu. Bu özdeşimden sadece kendini izleyerek ve ben o değilim, bende bir şey yaşıyor diyerek özgürleşirsiniz. “bu sizde yaşayan şey bir düşünce olabilir ve o düşünceyi eğer karakterize ederseniz, o zaman, o ve ben ayrımını yaparsınız.” - Gelişim ileri doğru olmaz. Geriye doğru olur bu da ailesel inkarları ve insanlığın tüm cehennemini gölgesini sahiplenmekle olur. Yani kendinizi bir ağaç gibi düşünmelisiniz, köklerini red eden bir ağaç kaynaklarından nasıl beslenebilir? ayrıca dualitede yaşadığımız için diğer karşıtınızı yani anima ve animusunuz ile bir tanışıklık ve sentez varsa gelişebilirsiniz. sonuç olarak günümüz gelişim kitapları, sizi inkarlaştırarak ve olumlayarak oldukça insandan ve normalden çok daha alt bir konuma koyacak.
Nietzsche'nin Zerdüşt'ü Üzerine SeminerlerCarl Gustav Jung · Alfa Yayıncılık · 201982 okunma