Ayça T. K dan Kutlu Olsun 1 incelemesi
2025 81. kitabı
Konusu çok crinch ti, çok bilindikti. Tamam anlaşmalı evlilik temalı kitapları sevmiyor değilim ama o temanın da yakışıp yakışmayacağı kitaplar var. Yani mesela bana göre o tema bu kitapa uymamıştı. Öncelikle konusundan bahsedeceğim elimden geldiği kadar çünkü serinin 3 kitabına da inceleme yapmayı düşünüyorum Konusuna gelince: Baş karakterler olan Meltem ve Rüzgar aynı yetimhanede çocukluklarını geçirmişlerdir. Meltem belli bir yaşa gelince annesi babası ortaya çıkıp bebek iken vermiş oldukları kızlarını 6 yaşında (tam emin değilim o yaşlar civarı) almaya gelirler. Böylelikle Meltem ve Rüzgar'ın yolları ayrılır. Taaki bir gün Meltem Rüzgar'ın numarasını bulup onu arayana kadar. Meltem Rüzgarı her aradığında özel günlerden birini kutlar. (Mesela "Dişçiler günün kutlu olsun" gibi) Bir kaç ay sonra Meltem'in annesinden ve babasından çektiği çileye dayanamadığı bir günde Rüzgar ansızın çıka gelir. Ve Meltem ile evlenmek istediğini söyler. Sonrasında olaylar birbirini kovalar? Spoiler içerebilir!! Eleştirmeye gelince: kitapta hiç yerine oturmayan o kadar şey vardı ki mesela "o niye öyle oldu" yada "bu niye şöyle" dediğim o kadar çok var ki. Bir zaman sonra kitapta mantık aramamaya başladım. Öncelikle Rüzgar ve Meltem resmi nikahları kıyılacağı zaman bunların eski tanıdıkları olan bir kaç kişiyi şahit olarak çağırıyorlar. Ama kimse çıkıp da demiyor ki "siz niye evleniyorsunuz" onun aksine "he şahit mi lazım tamam" dediler. Yanı hiç bir şekilde olayı sorgulama diye bir şey yoktu. Sanki o sahne gelişi güzel yazılmıştı. Ben bu kitabı okurken yabancı yazarların olur ya hani romcom tarzında kitapları. Arkadaşlıktan aşka okuruz. Karakterler birbirlerine yakınlaşmamak için sınırlar koyarlar. Ama kitabın sonunda o sınırlar yerle bir olmuş. Tam anlattığım şekilde bir vibe aldım bu kitaptan. Konunun hiç bir alakası yok benzettiğim kitaplar ile sadece okurken bana öyle hissettirdi. Yanı genel olarak benden kaynaklı bilmiyorum siz okurken de öylemi oldunuz? Çok hoşuma gitti bu olay. Belkide kitap okurken ilk kez yaşadım böyle bir şeyi. Tabi bir kitapı okurken başka bir kitapı düşünmek de çok doğru bir şey gibi gelmiyor ama yazarcım merak etme seni tebrik ettiğim kısma birazdan geleceğiz (gönlünü alacağım) Bu kısmı ben kitabı okuyanlar ile konuşmak istiyorum. Kitabı daha okumayanlar yada okuyor olupda sonuna gelmeyen, SPOİLER almak istemeyen atlasın burayı Spoiler içerebilir!! Kusura bakmayın direk konuya gireceğim Arkadaşlar o kitabın sonu neydi öyleee Hiç beklemiyordum yaa aklımın ucundan geçmiyordu böyle birşey olacağı. Kitap çok sakin ilerlediği için bir an dedimki "yanlış kitabamı geçtim acaba?" İşte bu yönden yazarı ayakta alkışlıyorum gerilim kitaplarında yok böyle bir son. Yani 2. Kitap elimde ama öncesinde inceleme yapacağım için kendimi çok zor tuttum. Emir salağından hiç öyle bir şey beklemiyordum. Hele hafsa gözümde külkedisi idi. (Gerçi biraz abarttım onunla ilgili çok bir şey yaşamadık şimdilik) onun aslında pek suçu yok ama olayların içinde olmadı değil. Bu arada Meltem'in babası Rüzgar'ın kliniğini dağıtıyor ya Handan sanki oğlu ölmüş mezara koymuşlar öyle çıldırıyor ki. Emire de sadece bir orada acıdım çocuk osmanlı tokadı yedi resmen sesi buraya kadar geldi. (Ben bu sahneyi biraz bizim dizilere benzettim ama hadi hayırlısı) Spoiler bitti!! Bu arada ben aslında kitapı çok olaysız, kaossuz geçiyor diye çok beğenmemiştim 5 ten aşağı puan vericektim ama sondaki sahne "işte bu bee" dedirtti. Bütün solmuş enerjim yerine geldi. Bunun için çok teşekkürler Ayça T. K. Dip not: Bu kitapta Meltem ve Rüzgar arasında bir şeyler olsa da tam olarak olmadı kısmet 2. Kitapa artık Tavsiye eder miyim? Ederim ama yetişkinlere çünkü 18+ ona göre. Bilmeyenler için kitap seri olarak devam ediyor. 3 kitaplık bir seri 3 kitabıda çıktı aşağıya da koyacağım Bu kitabın incelemesi de böyleydi o zaman başka bir kitap incelemesinde görüşme üzere hoşça kalın Kutlu Olsun Kutlu Olsun 2 Kutlu Olsun 3 Ayça T. K.
Kutlu OlsunAyça T. K. · Pukka Yayınları · 0812 okunma