···Okunma: 28 Temmuz 2025 08:40 ; 7/10
bu kısa hikayelerin artık bağımlısı olmuş olabilirim, o kadar sevimliler ve o kadar kendilerini okutuyorlar ki. ama üzülerek bu serinin sonuna geldiğimi söylemeliyim. artık bütün seriyi okuyup bitirdiğim için bir favori seçebilirim ve favorim kesinlikle ikinci kitap, kendimden daha çok parçalar bulduğum karakterlere düşme işini bir türlü bırakamıyorum...
ama hannah ve ian da çok iyiydi. hannah'yı zaten serinin başından beri görüyoruz ama bana diğer ikili kadar sıcak gelmemişti nedenini öğrenmiş oldum, hannah tam bir insan sevmeyen soğuk nevalenin önde gideni. asla kötü biri değil onu çok sevdim sadece o insanları, agucuk bugucuk sevgi gösterilerini, teması falan sevmiyor, kız duygusal olan her şeyden kaçınıyor ve en iyisini yapıyor. böyle devam kızım!
bir gün bir ders sunumu için sevgili arkadaşı mara ona kuzeni ian ile bir görüşme ayarlar adamın mesleği hannah'ın sunacağı dersle alakalı falan açıkçası o kadar bilimsel konuşuyorlar ki kafam o bölümlere pek basmıyor biz böyle sanalım yani çünkü şöyle uzaktan bakınca ders su ile alakalı adam nasa'da uzay için çalışıyor yani hiç anlam veremedim neyse hahahaha. işte bunlar görüşüyorlar tamamen ders için ve bir anda ikisinin de Mars'a olan aşkları ortaya çıkıyor, konu ders dışında her yere kayıyor. iki insan sevmeyen ikili saatlerce ortak noktaları üzerinden muhabbet ediyorlar ve bunu bir üst seviyeye taşımak istiyorlar. sorun şu ki hannah duygusal bir kız değil ve ian onun aksine biraz daha düşünceli bir adam ve ikisinin bir üst seviyeye taşıma şekli zıt olduğu için bu konu burada kapanıyor ve bir daha birbirlerini görmüyorlar.
ta ki hannah beş yıl sonra mezun olup nasa'da işe başlayana kadar. bu da onlar için ikinci bir şans demek oluyor ve bizde ikilinin ikinci şanslarını okuyoruz. duygu yoksunu biri olarak soğuk bir çift okumak hoşuma gitti. demek ki benimde hala bir umudum var şu şekil bir ilişki bulmak için tabi insan sevmeye başlarsam... hoş karşımıza ian gibi zeki ve turuncu bir bey çıktıda biz mi hayır dedik?
iyisiyle ve iyisiyle çünkü kötü hiçbir yanı yoktu, seriyi bitirdik. sonunda sevimli birkaç kısım eklenmişti bir olay üzerine oğlanların mesajlaşmaları falan çok hoştu mesela. şimdide bu sondan sonra olacakları merak ederim ben. umarım yani bu sonun bir sonu daha olur ve kısa bir kitap falan daha gelir bu üç çift hakkında. okumak isterim.