2025 27. kitabı
Okunma: 22 Ağustos 2025 15:01
The Warlock of Firetop Mountan (1982) Steve Jackson ve Ian Livingstone’un yazdığı Fighting Fantasy serisinin ilk kitabı. Normal bir roman gibi değil gamebook denilen türden. Yani hikayenin kahramanı okuyucu. Seçimler yapıyoruz, zar atıyoruz, şansımızı deniyoruz. Tek kişilik, basitleştirilmiş bir D&D macerası gibi düşünülebilir. Bu kitapta da ateş tepesi dağındaki büyücünün hazinesinin peşine düşüyoruz, bir mağaraya girip zindanlarda yolumuzu bulmaya çalışıyoruz. Benim deneyimim biraz karışıktı. Öncelikle labirent kısmı tam bir sabır testi oldu. Defalarca aynı sayfalara dönüp çıkışı bulamamak bir noktada gerçekten kitabı bırakmayı düşündürdü. Bazı kısımlarda birkaç seçenek sunuyor ama seçenekler dolaylı yollardan aynı yere çıkıyor ya da başa döndürüyor. Aynı yere dönüp durmak biraz sıkıcı. Yaratık savaşları da çok sıradan geldi. Sanki çeşitlilik olsun diye her türden yaratık koymuşlar ama hikayeyle bir alakaları yok. Sadece biz öldürelim diye orada duruyorlar. Diyalog zaten yok denecek kadar az. Derin bir lore ya da yoğun bir hikaye beklememek lazım. Olay basitçe “zindana gir, yaratıkları öldür, hazineyi bul" mantığıyla ilerliyor. Buna rağmen ilerleyebildikçe eğlendim gibi oldu. Özellikle labirentten kurtulup doğru yolu bulduğumu fark edince mutlu oldum. Sonunda hazineye ulaşamasam da kitap değişik ve güzel bir deneyim yaşattı. Okumayı düşünenler ve bu tarz kitapları sevenler çok derinlikli bir şey beklemesin. Yüzeysel bir tek kişilik D&D deneyimi. Sabırlıysanız ve bu tarz kitapları merak ediyorsanız deneyebilirsiniz. Not: Olabildiğince her odaya girip her şeyi kurcalayın. Bulacağınız nesneler ve altınlar nerede işinize yarayacak bilemezsiniz.
The Warlock of Firetop MountanSteve Jackson · UNKNO · 20031 okunma