HACER KÜBRA GÜMÜŞ~PROFESYONEL~CİNAYET İSTİFÇİSİ~
Selam.Bugün sizlere @kaktusyayinevi ‘den çıkan hakugu kaleme aldığı yepyeni bir polisiye kitap ile geldim.Kitap güzeldi.Dün gece başladım ve bir solukta bitirdim.Yazarın kalemi akıcı ve güzeldi.Bazı ufak eksikler olsa da kaleminin ışık vaad ettiğini söyleyebilirim. Kitapta sadece bir olaya yer verilmemişti birkaç olayın çözülmesi incelenmişti. Olayları çözerken ufak tefek zaman hataları olsa da göze çok batmadı ve severek kendini okuttu. Uzun soluklu bir seri olacağını da belirtmek isterim.Karakterlerimizden özellikle stajyer kızımızın mesleği için çabalamasını okumak güzeldi.Ve Profesyonel dolandırıcımızın zekasını takdir ettim.Polisiye türe yeni başlayanlar ve sevenler bu kitaba bir şans verebilirler diyorum.
Hacer Gazel çiçeği burnunda Stajyer bir polistir.Konya emniyetinde görev yapmaktadır ve kendini ispatlamak için de çok çabalamaktadır.Ama teşkilat olarak biraz zor bir dönem dedirler.Çünkü önlerinde bir seri katil vardır ve onu bir türlü bulamamaktadırlar.Müdürleri de olmak üzere tüm ekibin üzerinde büyük bir baskı vardır.Ortada birbirinin aynısı 16 cinayet bulunmaktadır.Kurbanların hepsi kadındır ve hepsine gelinlik giydirilmiştir.Bir başka benzerlikleri de hepsinin serçe parmağı kesilmiştir.Bu durum içinden çıkılmaz bir hal almışken emniyet bu kez başka bir yola başvurur.
Profesyonel bir dolandırıcı olan Haris’in kapısını çalarlar.Bir dolandırıcıyla ortak bir çalışma yapmak her ne kadar onları rahatsız etse de bu üstün zekadan faydalanmaları gerekmektedir.Ve Haris tüm zekâsını kullanarak bu olayı Hacer’le birlikte çözmeye başlarlar. Ama işler bu olayla kalmaz. Daha bir çok yeni olay başlayınca Haris’den yine yardım alırlar. Böylelikle Haris bir üyesi gibi olur. Ama polis teşkilatında olaylar tabii ki bitmez. Geri kalan olaylar kitapta sizleri bekliyor.