2025 15. kitabı
Okunma: 22 Ağustos 2025 00:21
Spoiler içerir. Ankara’dan İstanbul’a doğru yola çıkan trende yolculuk yapan bankacı Ersin, radyocu Selda ve garson olan Bünyamin’in hayatlarında tek ortak nokta vardır: Şebnem. “Ayın Kızı: Şebnem” Her şey ana karakterimiz Şebnem’in bir erotik dergide çıkan çıplak fotoğraflarıyla başlıyor. Hayatları boyunca tekdüze yaşayan, risk almayan, istedikleri şeyler uğruna savaşmaktan korkan, kolayı seçen, terk eden, cesaretsiz ve heyecansız bir hayatları olan Ersin ve Selda gördükleri fotoğraflar karşında şok geçirir. İkisi de bu fotoğraflardan sonra Şebnem gibi olamadıklarını düşünür, kendilerinin yalnızca bir bitki kadar mutlu olduklarının farkına varır ve içsel hesaplaşmalara başlarlar. Ersin… Şebnem’in amcasının oğludur. Bankacı olan Ersin ile ilkgençlik yıllarında masumane bir aşk yaşamışlar. Ancak Ersin, annesinin Şebnem’e ve annesi Hülya’ya karşı düşmanca tavrından dolayı adım atmaya korkmuş ve annesiyle başa çıkamacağını anlayarak Şebnem’in peşini bırakmıştır. Nerde, nasıl, ne yapıyor diye hiç düşünmez. Taa ki arkadaşının evinde bir dergide çıplak pozlarını görene kadar… Diğer karakterimiz Selda… Şebnem’in annesi Hülya, babasının teyze kızıdır. Hülya Hala ve Şebnem’in evlerine gelmesiyle tanışırlar. Şebnem ona fazla özgüvenli ve cesaretli gelir. Kendisinden çok farklı olduğunu gören Selda, içten içe her konuda Şebnem’e imrenir. Ve trendeki garson Bünyamin… İlginç bir şekilde annesi ile Şebnem’i ilişkilendiren Bünyamin de Şebnem’e karşı bir şeyler hisseder. Bazen karısı Cennet’i bazen de Şebnem’i düşünerek kendi içinde çelişkiye düşer. Ayfer Tunç’un okuduğum ilk kitabı “Kapak Kızı” oldu. Keyif alarak ve merak ederek okudum ama açıkçası daha çarpıcı bir son beklerdim. Karakterlerin kendi içinde yaşadığı hesaplaşmalar, karşılıklı diyaloglar ve betimlemeler muntazam aktarıldığı için kendimi kitabın içinde gibi hissettim. Seri olan kitabın ilki Kapak Kızı, ikincisi Yeşil Peri Gecesi ve son kitabı Osman’dır. İkinci kitabı çok merak ediyorum çünkü bu kitapta Şebnem’e söz hakkı verilmiyor. Herkes Şebnem’in çıplaklığı konusunda fikir yürütür, yargılar, dışlar veya arzular. Konuşma sırası Yeşil Peri Gecesi’nde Şebnem’e gelecektir ve Şebnem kimin daha çıplak, kimin daha ikiyüzlü ve acımasız olduğunu gösterecektir.
Kapak KızıAyfer Tunç · Can Yayınları · 202013,7bin okunma