Yaşadıklarım ve Düşlediklerim deneyimim
2025 17. kitabı
Okunma: 22 Ağustos 2025 21:56
Gülten Dayıoğlu benim için çok özel bir yazar. İlk yazdığı çocuk kitaplarıyla okuma alışkanlığı kazandım. Bilimkurgu ve fantastik hikayeleri sayesinde bu türleri hayatım boyunca anam babam belledim. Genç edebiyatına giriştiği sıralar ben de genç kızlığa girişiyordum, bir nevi rehber öğretmenim oldu. En temel değer ve zevklerimin oluşmasında büyük katkısı olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Ancak, okuyucu kitlesinden çıkmamla birlikte uzun zaman boyunca yeni kitaplarını takip etmedim. Yeni eserler üretip üretmediğinden hatta varlığından bile bihaberdim. O yüzden ismini kitap fuarında imza verecek isimler arasında görünce çok şaşırdım ve heyecanlandım. Fuarın açılış saatiyle imza vermeye başlayacak ve 1 saat kadar fuarda duracaktı. İstanbul'un bir diğer ucundan Beylikdüzü'ne 2 saat süren metrobüs yolculuğum sonrasında kan ter yetişebildim kendisine. Kalabalık bir sıra vardı önünde. Aç kurt yavruları gibi kitaplarına saldıran çocuk ve gençlerin anne babaları dışında sıradaki en yaşlı kişi olduğumu fark ettim. Nesiller boyu bu denli sevilmek bir yazar için ne büyük gurur olmalı. Sıra bana geldiğinde ölümüne heyecanlıydım. Stantta duran kitaplarının bir kısmını okumuş bir kısmını ise hiç duymamıştım. Sonra bu kitabı gördüm. Masalcı tanrıçamın zihnine ve hayatına davet eden vaatkar bir altın anahtardı bu kitap. "Gözde kızıma" diye imzaladı. Heyecandan yamulmuş yüzümle birlikte fotoğraf çektirdik. Utancımdan kimseye gösteremedim de fotoğrafı. Kitaba gelirsem: kendi okuyucu kitlesine hitap eden sevimli idealist bir dille aktarıyor yazarlık hikayesini. Her bir öyküsünün, romanının, kendi hayatının hangi serüvenlerinden kaynaklandığını ve nasıl serüvenlere yol açtığını anlatıyor. Hayatı saf ve yoğun bir coşkuyla yaşayan birisi olduğu açıkça görülebiliyor. Yazar olarak kendini bulması kolay olmamış belli ki ama azimle hayatın her bir köşesinden ilhan koparabilmeyi yıllarca ustalıkla başarmış. Çabası, neşesi ve kendine inancına hayran olmamak mümkün değil. Bu kitap sayesinde ben de o kitapları okuduğum zamanlara yolculuğa çıktım. Hikayelerin hikayeleriyle kendi hikayelerimi anımsadım. Sonuç olarak; arayan göze çokça ibret, Gülten Dayıoğlu kitaplarıyla büyüyenlere de ayrıca bir nostalji sunabilecek bir kitap.
Duygu ve Düşünce
Yaşadıklarım ve DüşlediklerimGülten Dayıoğlu · Altın Kitaplar · 201047 okunma