2025 132. kitabı
Şehir bir gün karanlığa gömülür. Büyük bir elektrik kesintisi olur ve ekranların sustuğu, ışıkların söndüğü o anda, çocuklar adeta ne yapacaklarını bilemez hale gelir. Her şeylerini elektriğe bağlamışlardır; oyunları, sohbetleri, hayalleri bile kabloların ucundadır artık. Sessizlik ve karanlık iç içe geçer. İşte tam bu sırada, kitaplara tutkuyla bağlı bir çocuk olan Asaf devreye girer. Başında hayal şapkası, elinde bir kitap... Sayfaları çevirdikçe yalnızca kendi dünyasını değil, etrafını da aydınlatmaya başlar. Okudukça parlayan bir enerji yayılır çevresine. Asaf’ın kitaplardan aldığı ilham, kelimelerin büyüsüyle birleşir ve bir güç kaynağına dönüşür. Evet, kitap okuyarak elektrik üretmektedir! Bu mucizevi durum kısa sürede diğer çocukların da ilgisini çeker. Onlar da Asaf'ın izinden giderek kitaplara sarılır, sayfaların içine dalar. Her biri birer “kitap şarj istasyonu”na dönüşür. Güç kaynakları yeniden dolar, ama bu kez yalnızca cihazlar değil; ruhlar, zihinler, kalpler de enerjiyle dolup taşar. Asaf’ın başlattığı bu güzel hareket tüm şehre yayılır. Parklarda, sokaklarda, otobüs duraklarında kitap okuyan çocuklar görülmeye başlar. Bazıları yürürken bile okuyordur. Böylece, kendilerine yeni bir isim takarlar: “Kitabır” – kitapla var olan, kitapla büyüyen çocuklar... Kitaptan en sevdiğim bölümü paylaşmak istiyorum: “Kitapların şarjı bitmez. Kitaplar beğeni peşinde koşmaz. Kütüphaneye abone olursanız hayal gücünüz filizlenir; sözcük takipçileriniz bir daha asla peşinizi bırakmaz. Çünkü hayallerin kapısını açan en güçlü anahtar, kitaplardır.”
Çocuk KitapMustafa Öztürk · Timaş Çocuk Yayınları · 202512 okunma