Kaybolan Dostluklar ve Anılar
2025 196. kitabı
Bazen Unutmak İstersin’i okurken, her satır bir duygunun kıyısında beni yakaladı; Kürşat Başar’ın kelimeleri öylesine samimi ve doğrudan ki, okudukça kendi hatıralarımın derinliklerine sürüklendim. Kitap, yalnızca unutmak ya da hatırlamak arasındaki ince çizgiyi anlatmıyor; aynı zamanda insanın kendi iç dünyasıyla yüzleşmesini, acı ve sevinçle dengelenmiş anılarını fark etmesini sağlıyor. Okurken aklıma geldi; belki çocukluğumda fark etmediğim kırılmalar, belki eski dostlukların sessiz kayboluşu, belki de geçmişin gölgeleriyle baş etmeye çalıştığım anlar. Kitabın atmosferi, hafif hüzünlü ama aynı zamanda umut dolu; her sayfa, kendi yaşamımın parçalarını hatırlamama ve bazılarını yeniden keşfetmeme neden oldu. Bazı cümlelerde gözlerim doldu, bazı satırlarda ise kendi gülümsemelerimi fark ettim; sanki kitap, hem acımı hem de keyif aldığım anları aynı anda önüme seriyordu. En çok etkilendiğim nokta, unutmak ile hatırlamak arasındaki hassas dengeydi. Başar, bana gösterdi ki, bazen unutmak isteği, yalnızca ruhu koruma çabasıdır; bazen de hatırlamak, geçmişin acı ve güzelliklerini bütünleştirmek için gereklidir. Kitap boyunca kendi yaşamımda bastırdığım, ama varlığını hiç unutmayan duygulara dokundum; geçmişin ağırlığını hissederken, bugünün değerini daha iyi anladım. Dilin akışı, duyguların yoğunluğu ve hikâyenin samimiyeti, kitabı sadece okumakla kalmayıp yaşamak gibi hissettirdi. Bazen Unutmak İstersin, bana gösterdi ki, insanın ruhu ne kadar kırılgan olursa olsun, yaşanan her anın ve hissin değeri ölçülemez; hatırlamak ve unutmak arasındaki yolculuk, kendi içsel gelişimimizin en derin parçasıdır. Kitabı kapattığımda, yalnızca bir okuma deneyimi değil, kendi hafızam ve duygularımla yüzleşmiş, bazı parçaları özgür bırakmış gibi hissettim.
İnsan ve Duygular
Bazen Unutmak İstersinKürşat Başar · Everest Yayınları · 2018340 okunma