···Okunma: 25 Ağustos 2025 21:00 Ve evet bitti. Agatha’nın on kişiydiler romanından ilham alınmış farklar olsa da
On kişiydiler de katilin motivasyonu net bir şekilde intikam değil ya da birinin intikamını amaçlamıyor biraz daha tanrı rolü üstlenen kendini sistemin üstünde konumlayan bir tarafta birbirini hiç tanımayan 10 kiyi adaya getirtiyor ama ongen ev cinayetlerinde öldürülen bir arkadaş grubu tabi bahsedilen bir kızın ve ailenin ölümü de var. Kendilerine dedektif adları veren ekip adaya geliyor ve çiorinin ölümünden sorumlu tutulan 6 kişi öldürülüyor adada bir yandan da dedektif kulübün eski üyelerine de mektup gitmiş ve araştırmaya koyulanlar var. Kitap heyecanlı ve sürükleyiciydi ama ilham alındığı kitap düşünüldüğünde ölümler üzerine daha fazla düşünülebilirdi aynı zamanda kulüp üyelerinin daha fazla kafa yorduğunu falan görebilirdik katil üç kişiyi sanki promosyon yapılmış gibi zehirle öldürdü birini dövdü birini boğdu kolaya kaçılmış ölümlerdi bunlar daha iyi yazılabilirdi sanki ongenler katilin de başını döndürmüş gibi sahne arka planı ile o kadar uğraşmış ki sahneye hali kalmamış gibi yine de zevkliydi okuyun