·342 syf.····Okunma: 26 Ağustos 2025 00:25 Kırmalı etekler; (Bu yazı dizisinde kitap hakkında spoler olabilir.) toplumda kadının yerini yine bir kadın gözünden ve o kadının hep toplumu çocukluğundan itibaren gözleyerek iki uç noktadaki kadın karakterleri üzerinden birisi erkekçe çalışarak hayatta kalmış bir diğer karakteri sadece kocası için ömrünü hepa etmiş ve bir ömür tüketmiş kadın kahramanları ve örnek göstermiş daha sonra kendi iniş çıkışlarını hayattaki sancılı varoluş çabalarını yazarlığı kabul ettirme çabaları tam kabul edenleri çevresine toplandığında yazma isteğinin yok olması kalabalıklar içinde bile yazabiliyorken sakin ve düzen içine oturttuğu hayatında yazarlığı kaybetmesi toplum baskısı tarihi örnekleri ile her Türk kadınının toplumda ki yerini üstlerine giydirmiş bol ve biçimsiz alelade rolleri ve en önemlisi kendi hayatını kurma tanıma şekillendirme ve bu süreçte çektiği sancılarını anlattığı kadın,anne,çocuk, genç, yaşlı herkes ve herşeyi farkında kılan biz toplumun hikayesi bir anlatı. Bu hikyeler bize hiç ama hiç yabancı değil toplum olarak atalarımız gelenek ve goreneklerimizde en önemlisi dinimiz İslam'da kadın ne kadar değerli ve mucizevi ise biz bu güzelliği sürdürememiş kadının toplumdaki yerini her geçen gün dahada geriye atmışız ve devam ediyoruz. Bir toplum ne kadar güç ve kuvvet ile ayakta durduğuna inansada toplumu var eden başlangıç sağlayan kadındır. Eğiten ,öğreten, doğuran , büyüten ve medeniyet öğreten belki bu sözleri "KIRMALI ETEKLER" nezdinde yazmış, okumuş olsak bile biz toplum olarak hayatın içindeki kadının yerini anlamadıkça geri kalmaya mahkum olacağız.