IPEK KOCAMAN -KAHVERENGI GİYEN ADAM
Merhabalar son zamanlarda okuduğum en iyi aşk temalı bir eser ile geldim.
Haydi hemen yoruma geçelim.
Kitapta merkezde iki karakter var: Bir kadın ve bir erkek. ikisi de șehir hayatının karmaşasında, geçmişten gelen yaralarıyla boğuşuyor. Hikâye, tesadüf gibi görünen bir karşılaşmaya bașlıyor. Kadın, özgürlüğü ve kendini bulmayı ararken; erkek, daha çok geçmişin gölgesinde, kabuklarına çekilmiş biri.
Romanin en dikkat çeken tarafı, aynı olayların iki farklı gözden aktarılması. Örneğin; kadın için umut dolu, yeni bir başlangıç gibi görünen bir sahne, erkeğin gözünde korku ve güvensizlikle gölgelenebiliyor. Bu çift anlatım, okurun kafasında sürekli șu soruyu diri tutuyor: "Gerçek ne, algı ne?"
Ve bu sorular size kitaba daha çok bağlıyor.
Olay örgüsů ilerledikçe ikilinin birbirlerine yaklaşmaları, sonra mesafe koymaları, tekrar sorgulamaları romanın psikolojik gerilimini oluşturuyor. Kadın, "kahverengi giyen adam"" ilk başta gizemli, güven veren ama bir o kadar da tehlikeli biri gibi görüyor. Erkeğin gözünden ise kadının varlığı, hem umut hem de kendi karanlık taraflarıyla yüzleșmesine neden oluyor.
Sonlara doğru ise daha dramatik hale geliyor: sevgi mi yoksa korku mu galip gelecek? ilişkilerdeki en temel mesele olan "güven" sorgulanıyor. Finalde ise okur, iki farklı bakış açısından gelen parçaları birleștirerek asıl hikâyeyi kendisi tamamlamak zorunda kalıyor. "Kahverengi Giyen Adam" aslında aşkı sadece romantik bir bağ olarak değil, iki insanın kendi yaralarıyla yüzleşme biçimi olarak da anlatıyor. Yani klasik bir aşk romanı değil; daha çok bir șehrin içinde geçen psikolojik bir masal."
Şunu söylemeliyim ki yazar duyguları aktarmada ve betimleme yapmakta çok başarılı çünkü aşk gibi bir duyguyu ancak böyle güzel hissettirebilirdi okuyucuya bu eseri okuyanlar beni çok iyi anlayacaksınız:)
️KİMLER OKUMALI?️
1. Psikolojik derinlik sevenler
2. Farklı bakış açılarını merak edenler
3. Modern şehir yaşamını sorgulayanlar
4.içsel monologları sevenler
5. Klasik aşk romanından fazlasını arayanlar.