Puan vermedi·336 syf.····Okunma: 26 Ağustos 2025 17:43 "Carmichael Ailesi" serisinin 2.kitabı. Her kitapta ailenin bir çocuğuna odaklanıyor.
Bu kitapta ortanca çocuklardan biri olan Maddox başrolde. Ve onun çocukluğundan itibaren tanıdığı Ashley.
Bu serinin tanıtımları çok ilgi çekici ve güzel. Adeta romantik komedi filmi fragmanı gibi.
İlk kitabı sevmiştim ama bu kitap da cok güzeldi. Romantik popüler kurgular gibi klişeler elbette var. Ama burada serinin iki ayrı kitabını ayıran pek çok nokta var. Kişilerin karakter yapılarının farklılığı güzel işlenmiş. Bu farklılıktan doğan ilişki dinamikleri de farklı.
Ailenin erkek evlatları arasındaki bağı okumak da yine çok eğlenceliydi. Carmichael ailesinde aile ortamı gerçekten sıcacık, çok sağlıklı bir ortam. Hem ailenin çocukları için hem de gelinleri için. Aileye yeni katılan herkes kendini hemen oraya ait hissedebiliyor.
Ve ilk kitapta Moss gibi burada da Maddox ile gördük ki ilişkilerinde ne yapıyorlarsa hep karşılarındaki kişiyi korumak için yapıyorlar. Sadece kendileri için değil.
Görünen o ki bu seride toksik ilişki yok . Sadece karakterlerin geçmişlerinde olanlar var.
İki kitapta da sevmediğim şey şu ki karakterlerin isimleri. Yüzlerce yabancı kitap okudum ama hiçbirinde böyle garip isimler yoktu.
Maddox ve Ashley
Hayattan ve ilişkilerden farklı beklentileri sebebiyle aralarındaki arkadaşlığı bozmamış, aşk ilişkisine evrilmesinden hep kaçınmışlardır. Aradan geçen uzun zamandan sonra Ashley nişanını bozar ve memleketine geri döner. Ashley ve Maddox arasındaki dinamikler yeni bir boyut kazanmaya başlar. Sanki aralarında arkadaşlıktan öte bir ilişki doğması için doğru zaman gelmiştir adeta. Üstüne Ashley'nin bozulan nişanı sonrası elinde kalan balayı tatiline beraber gittiklerinde her şey önce rayına oturur. Sonra tekrar raydan çıkar