Puan vermedi·64 syf.··Beğendi
···Okunma: 26 Ağustos 2025 21:32 Dergi okumak, okur yazarlığın olmazsa olmazı. Daha özellikli konuların öğrenilmesi yanı sıra okuyup geçtiğim kimi konuları ve yazarları da anımsatıp yeniden okumamı sağlıyor. ÇTD Dergisini 1987'den beri okuyorum, bugüne kadar çok şey öğrendim. Bu sayı ağırlıklı olarak Dil Devrimine ayrıldığı için özellikle ilgimi çekti. Sevgi Özel, Ahmet Özer, Tarık Özyıldırım, Zekeriya Kaya, Öner Yağcı'nın yazılarını severek okudum.
Zekeriya Kaya'nın "Dil, Yazın ve Anadolu Üzerine Değiniler" başlıklı yazısının son paragrafı;
Bazı alanlarda yeterli olmadığını öne sürenlerin sorunu, Türkçede değil, başka yerlerde aramaları gerekir. Bunlar aynı zamanda Türkçe karşılığı olmasına karşın sözcüğün / terimin yabancısını kullanmayı yeğleyen kimlik yıpranması yaşayanlardır. Bu tür kişiler, yabancı sözcük kullanarak anlaşılmazlığın büyüsüne, bilinmezliğin gizemine sığınırlar. Bilim, sanat dallarında, gerektiğinde yeni terim üretmeden yabancısını kullanma kolaycılığına kaçanların kendi çalışma alanlarına da pek katkıları olmaz.