2025 84. kitabı
NAZLI BAHAR TABAKOĞLU-BENLİK KUMBARASI Nazlı Bahar Tabakoğlu'nun Benlik Kumbarası, insanın kendi içine doğru yaptığı sessiz ama derin bir yolculuğun hikâyesi. Bu kitapta öyle bir samimiyet var ki, sanki yazar yanınıza oturmuş, size içini döküyor gibi hissediyorsunuz. istanbulun kalabalığından Stockholm'ün dinginliğine uzanan bu yolculuk, aslında coğrafyadan çok bir ruh hâlinin değişimini anlatıyor. Tabakoğlu, beyninde tümör olduğunu öğrendikten sonra sadece bedeninin değil, ruhunun da ağır bir yük taşıdığını fark ediyor. Bu yük, yıllarca susturulmuş duygular, ertelenmiş hayaller, başkalarının beklentileri.. Ama satır satır ilerlerken görüyorsunuz ki, bu hikâye sadece yazarın değil; hayatın bir yerinde "Ben ne yapıyorum?" diye soran herkesin hikâyesi. Kitapta beni en çok etkileyen sey, dilinin yumuşak ama vurucu olușu. Öyle büyük cümleler kurmuyor, ama söylediği her sey insanın içine işliyor. "Sevdiğin mesleği yaparsan çalısmak zor gelmez" gibi klişe olmayan, aksine deneyimle yoğrulmuş bir gerçeklik hissi var. Her sayfa, insanın kendine dönüp bakmasını sağlıyor. Benlik Kumbarası sadece bir kişisel gelişim kitab değil; hayatı sorgulatan, kendi sesini bulmaya cesaretlendiren bir yol arkadașı. Bitirdiğinizde, içinizde bir yerlerde yıllardır susturdugunuz o küçük sesi duymaya baş|ıyorsunuz: "Artık kendim için var olacağım."diyorsunuZ. Kitap beni gerçekten çok etkiledi ve içerik olarak çok beğendim sayfalar akıp gitti elimden. Yazarımız binevi kitabı bir anı bir günlük gibi samimi bir șekilde yazmış herşeyi. sizde bu kitaba kesinlikle bir şans vermelisiniz. Size küçük bir öneri kitabin içindeki müzik listesinden bir müzik açıp okumanız daha keyifli oluyor:) Kimler Okumalı? 1. Hayatında bir dönüm noktasında olduğunu hissedenler. 2. Kendini bulmak, iç sesini duymak isteyenler. 3. Uzun süre başkalarının beklentileriyle yaşamış, artık kendi yoluna dönmek isteyenler. 4. Sağlık sorunları veya zorluklar sonrası yeniden ayağa kalkma gücü arayanlar. 5. Duygusal, derin ve samimi metinleri seven okurlar.
Benlik KumbarasıNazlı Bahar Tabakoğlu · Tilki Kitap · 20254 okunma