Kabul-334 sayfa
Jale Demirdöğen
Feda, küçük oğlu Can'la birlikte büyük oğlu Emir'i buldukları sırada O, Can'ın sevgilisi Yağmur ve onun yanındaki Cihan'la kavga etmeye başlar. Cihan'dan yediği yumruk ve tekmeyle yokuştan aşağı düşer. Feda bu olaylar olurken sigarasını içmiş oğlu ölürken bile tepki vermemiştir. 1998 yılında yaşanan bu olayı gözleyenlerden birisi de Suçluluk Duygusu'dur. Bir annenin tepkisizliği onda merak uyandıracaktır. Bir yandan Feda'nın geçmişine bir yandan geleceğine giderek olayı anlamaya çalışır.m
İlk defa duygularımızdan birinin anlatımıyla bir kitap okudum. Ben çok beğendim. Suçluluk ve diğer duyguları hissetmemizin ve hissetmememizin hayatı nasıl etkilediğini gördüm. Feda yaşadıklarıyla sadece kendi hayatını değil oğullarının hayatını da olumsuz etkileyecektir.
Yaşadığımız bazı olaylar kafamızda yer ediyor. Biz o olaylara takılıp kalınca hayatımız alt üst oluyor. Bu durum bizim kadar çevremizi de etkiliyor. Geçmişi geçmişte bırakmak geleceği ise gelecekte yaşamak gerekiyor. Sadece şu ana şimdiye odaklanmak daha doğru diye düşünüyorum. Peki bunu başarabiliyor muyuz? Maalesef ki; hayır.
Kitap tavsiyemdir. Aile, arkadaşlık bağlarını okumayı sevenlerdenseniz kaçırmayın.