Puan vermedi·232 syf.····Okunma: 23 Ağustos 2025 16:56 Geçtiğimiz günlerde birkaç günlüğüne Yunanistan’ın Midilli adasına gitmiştim arkadaşlarımla. Giderken yolda kitabımı almadığımı farkettim. Gezerken yolumun üstünde kitabevlerine denk geldim ama içeriye girip Türkçe kitap var mı diye sormadım bile. Tam iki gün sonra kaldığımız otelin sokağındaki camlardan birinde bir afiş asılıydı. Onu da canım arkadaşım farketti :) Afişte bu kitabın Türkçe basımlı olarak satıldığı yazıyordu ve benim kaç kez önünden geçtiğim kitabevinde hem de
Midilli’ye kitapsız düşen bulduğu kitaba sarılır diyerek her şeyin ucuz olduğu adada ben Türkiye’dekii fiyatından biraz fazla ödeyerek kitabı satın aldım. Pişman mıyım? Asla! Yine olsa yine yaparım. Gelelim konusuna
Konumuz Mültecilik. Midilli’nin Moria göçmen kampına gelen Issa, Muhammed, Ferid ve nicelerinin hikayesi. Savaş, açlık ve sefaletten kaçıp bir şekilde hayata tutunmaya çalışan çocukların hikayesi. Onların gözünden oradaki yaşam şartları, insanlar tarafından karşılanış şekilleri. Yardım etmek isteyen bunun yanında köstek olan ve nefret kusan insanların yaptıklarının hikayesi bu kitap.
Zeytin görmek istemiyorum bana savaşı hatırlatıyor diyen bir çocuğun zeytin ağaçlarıyla dolu olan bir adada sağlam kalmaya çalışmasının hikayesi bu kitap.
Oldukça hassas, kısa, kolay okunan ama etkisi kuvvetli bir kitap olmuş. Yazana da yoluma çıkarana da teşekkür ederim