·560 syf.····Okunma: 27 Ağustos 2025 21:32 Özür dilerim ama bu kadar olumlu incelemeye rağmen benimki biraz kötü başlayacak. Beni ağır derecede rs dönemine sokan bir kitap oldu kendisi. Normal olarak polisiye gerilim okuyan bir insanım ama Kızıl Serçe daha detaylı ve tamamen gerçeğe dayalı ilerliyor bu da bolca ayrıntı ve betimleme demek. Yazar zaten emekli CIA ajanıymış kitabın daha başında bunu fark ediyorsunuz. Ortalara doğru biraz akıcı olmaya başlasa da sonlara doğru yine bu akıcılığını kaybediyor. Terimlere aşinalığım başladığı zaman bile kitaba tam olarak adapte olamadım. Bazen takma isimleri bazen ise gerçek isimlerin kullanılması çok yorucu. Mekanların betimlenmesi ya da sırf iz kaybettirmeyi üç sayfa boyunca okumam da pek iyi bir izlenim bırakmadı. İlk başta düşüncem herhalde bu kitabı okuyacak kadar kafam yerinde değil ya da seviyem yeterli değildi ama inanın ki bu türü seviyorsanız bile sizi çok yoracak bir kitap. Başkaları çok beğenebilir zaten dört puanı da kitabın kendi türünde farklı bir şeyler denemesine verdim ama teknikten ziyade biraz daha konuya önem verilseydi daha güzel olabilirmiş diye düşünüyorum.